2018-02-01 878 瀏覽
上Openrice見到Plato Cafe & Bistro晚上有二人餐而且好似幾吸引咁就約埋朋友一齊黎食🤗二人餐又有頭盤、意粉、主菜、甜品,仲有飲品送,價錢都okay👌🏻跟餐有忌廉湯做餐湯,同埋蒜蓉包餐包兩杯$34既飲品朋友叫左芒果草莓茶🍓😢茶包浸完之後味道好怪有芒果味但唔太試得出士多啤梨味下次唔會要呢個而我叫既Breakfast Tea都係用茶包無咩特別頭盤可以係6款入面選1款健康既可以選凱撒沙律熱氣既選擇就多dd💁🏻‍♂️ 又有薯條、魷魚圈、洋蔥圈等😂而我地唔想太健康又太熱氣就選左呢個蒜蓉牛油炒什菌事實證我地無選錯😼落左蒜蓉同牛油既菇十分之香而且唔會整到好重油膩感👍🏻到正餐luuuu我地叫左龍蝦汁大蝦意大利飯🦐一上枱見到有隻蝦係到已經覺得好吸引下面既意大利飯選擇得唔錯外面會有硬身既口感咬落口就會覺得粉粉地不過稍嫌龍蝦汁落得太多令到個飯有少少鹹得濟再到Main Course我地選左美國安格斯西冷牛扒🐮份量其實比我想像中細(可能係我比較鍾意厚身既牛扒多d)店家有問我地要幾成熟,我地就叫左6成😂但最後我諗大概係8成倒🤭最後既甜品係朱古力慕絲蛋糕😍其實我覺得以套餐黎講都幾吸引佢分左好明顯既

跟餐有忌廉湯做餐湯,同埋蒜蓉包

餐包兩杯$34既飲品
無咩特別

蒜蓉牛油炒什菌

頭盤可以係6款入面選1款
健康既可以選凱撒沙律
熱氣既選擇就多dd💁🏻‍♂️ 又有薯條、魷魚圈、洋蔥圈等
😂而我地唔想太健康又太熱氣就選左呢個蒜蓉牛油炒什菌

令到個飯有少少鹹得濟

美國安格斯西冷牛扒.紅酒燒汁

再到Main Course我地選左美國安格斯西冷牛扒🐮
份量其實比我想像中細
(可能係我比較鍾意厚身既牛扒多d)
店家有問我地要幾成熟,我地就叫左6成😂
但最後我諗大概係8成倒🤭