Coffee▪️西西里絲咖啡($49)第一啖入口個股酸酸地既咖啡味令我直至依家都印象深刻,究竟嗰陣係口中淡淡酸味係來自檸檬?或是柚子?但可以肯定既係,呢一杯係杯好特別、值得一飲再飲既special drink☕️▫️Latte($40)最普通既事物永遠最難、最考功夫,所以幾乎去到每一間餐廳我都會點一杯簡簡單單既latte,從而從比較之中得知出一間餐廳嘅實力😌 所添加牛奶嘅比例、選用嘅咖啡豆、水嘅溫度等因素要互相配合得好,先可以得出呢一杯好飲既咖啡🤓Non coffee▪️Chocolate ($36)呢杯凍朱古力好濃嘅可可香味,而且唔會好甜,不過飲完都係覺得朱古力要熱飲先係最好味嘅☺️▫️柚子蜜梳打($39)微酸嘅柚子同埋甜甜嘅蜜糖,配上有氣嘅梳打就係最夾既味道👅《主食》▫️蟹肉蟹籽炒蛋牛角酥窩夫($98)唔係所有牛角酥整成窩夫都好味㗎😌 首先牛角酥要有返一定嘅厚度,酥皮要夠多層,咁先唔會壓扁成個夫之後好似紙咁薄,依然保持到一定嘅口感😎 而且中間加咗差不多成吋厚既炒蛋,配上蟹肉、蟹籽更帶出海鮮獨有嘅鹹味&鮮味🤤▪️櫻花蝦柚子沙律($98)食完個味道較重嘅窩夫,梗係要食返個清淡啲嘅沙律🥗 櫻花蝦加熱之後
Coffee
▪️西西里絲咖啡($49)

▫️Latte($40)

Non coffee
▪️Chocolate ($36)

▫️柚子蜜梳打($39)
微酸嘅柚子同埋甜甜嘅蜜糖,配上有氣嘅梳打就係最夾既味道👅

《主食》

▫️蟹肉蟹籽炒蛋牛角酥窩夫($98)

▪️櫻花蝦柚子沙律($98)
食完個味道較重嘅窩夫,梗係要食返個清淡啲嘅沙律🥗 櫻花蝦加熱之後香氣更為濃郁,配上味道清新既柚子果肉、清甜爽口既生菜,成件事超級refresh☺️ 絕對係輕食既首選👑🧒🏻
2023-10-22
下午茶