2020-08-30 9088 瀏覽
是日假期過左去油麻地呢間新開嘅文青咖啡店「不籽是咖啡」嘆返個Brunch~室內樓底極高,空間感十足,感覺好舒適柚子梳打有氣梳打水加入甜甜的柚子蜜,天氣熱辣辣飲用就冰涼透心嚕鮮奶咖啡奶泡輕盈細密,咖啡入口好順滑,鮮奶及咖啡比例恰當剛好海鹽焦糖雞翼雞翼一分為二成單骨雞翼,生炸得好香脆。表面沾上海鹽焦糖,鹹鹹甜甜的好特別鰻魚滑蛋漢堡配松露薯條牛肉漢堡包就食得多,呢度竟然有我最愛嘅鰻魚滑蛋漢堡!漢堡包微微烘至金黃色,中間夾著的鰻魚份量絕不吝嗇,厚切又肥美,滿有鰻魚香~同嫩滑炒蛋係絕配呢!旁邊伴有金黃香脆炸薯條,灑上松露後更添香氣全日早餐All Day Breakfast食Brunch又點少得全日早餐呢!豐富嘅配料有:牛角包🥐、黑松露炒蛋、日本腸、煙三文魚、牛油果🥑、沙律菜、蕃茄仔、雜菌。個人最鍾意係黑松露炒蛋同牛角包,夾埋一齊食perfect呀

柚子梳打

有氣梳打水加入甜甜的柚子蜜,天氣熱辣辣飲用就冰涼透心嚕

鮮奶咖啡

奶泡輕盈細密,咖啡入口好順滑,鮮奶及咖啡比例恰當剛好

海鹽焦糖雞翼

鰻魚滑蛋漢堡配松露薯條