夏天成日落雨⛈就一定嫁啦🙈所以冇落雨☀️又放假就……一定要黎個小小🤏🏻既遠行啦🎒入左赤柱行大運💫 (依句野好老土👵🏻🧓🏻)~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️Semi-Lunch Buffet☀️包左💁🏻‍♀️自助沙律吧🥗 & 主菜🍽 & 甜品🍰 & 即磨咖啡☕️ 或 茶🫖.▪自助沙律吧▪蔬菜沙津🥗 : 基本既沙律菜🥗 • 蕃茄仔🍅 • 青瓜🥒 • 黑橄欖🫒 • 麵包脆粒🥖 • 餅乾脆條🥨另有部份係加左醬 / 汁撈好左🥣,橄欖油蕃茄水牛芝士🫒🍅🧀 • 青/紅蘋果沙律🍏🍎 • 南瓜🎃 • 薑黃椰菜花🧡 • 紅腰豆🫘餐湯🥣 : 足料羅宋湯,開頭聽到隔離枱客人話南瓜🎃甘筍🥕湯,但係當我出到去時候已經冇晒,仲轉埋🫠麵包🥯 : 都幾驚喜,有𝟒款選擇🤩依𝟑款係内軟熟 : 黑糖小圓包🤎 • 黑芝麻小圓包🖤 • 𝐅𝐨𝐜𝐚𝐜𝐜𝐢𝐚仲有𝟏款切片既,應該係𝐒𝐨𝐝𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖推介❣️💁🏻‍♀️旁邊仲有牛油🧈 • 橄欖油🫒 • 黑醋🖤(唔好問我食左幾多,因為我唔想諗起自己食左咁多澱粉😮‍💨).▪Main Course▪▫️US Beef - Double Cut Sirloin
夏天成日落雨⛈就一定嫁啦🙈
所以冇落雨☀️又放假就……
一定要黎個小小🤏🏻既遠行啦🎒
入左赤柱行大運💫 (依句野好老土👵🏻🧓🏻)
☀️Semi-Lunch Buffet☀️

▪自助沙律吧▪
自助沙律吧

羅宋湯

麵包🥯 : 都幾驚喜,有𝟒款選擇🤩
仲有𝟏款切片既,應該係𝐒𝐨𝐝𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖推介❣️
💁🏻‍♀️旁邊仲有牛油🧈 • 橄欖油🫒 • 黑醋🖤
自助沙律吧

(唔好問我食左幾多,因為我唔想諗起自己食左咁多澱粉😮‍💨)
▪Main Course▪
▫️US Beef - Double Cut Sirloin with Potatoes and Vegetables ($210)
西冷唔算好大塊🥩 有格格網紋#️⃣
不過切開肉質🔪都仲係帶少少🤏🏻粉嫩💕
味道方面,點埋枱面本身有芥茉醬💛會比較惹味😝
旁邊配既薯菜有薯角🥔 • 菜🥬

▫️Duck Confit with Potato Cake ($190)
本身有諗過會唔會好硬 • 好韌🤔
但又覺得油鴨髀🦆比較少地方見到就食啦🫢
估唔到呢個味幾有驚喜👏🏻
油鴨髀🍗外皮脆卜卜💥
切落去🔪真係會有卡嚓一聲✨
而且切開🔪之後,肉質係好輕易就可以分開到🍴
夠晒淋🧏🏻‍♀️仲出晒煙添😶‍🌫️

▫️凍❄️ • 檸檬茶🍋
🍋🍹

總括黎講💁🏻‍♀️
主菜🍽就油鴨髀比西冷牛好食😋
沙律吧🥗部份,餐湯🥣 & 麵包🥯都唔錯,
反而撈好左既沙律菜🥗方面,有部份🤏🏻我覺得可能調味唔太濃,唔係好蓋到洗既水味💦 / 雪味❄️比較重?
👀見到好多客人都食豬手🐷,但一隻係𝟐人份,我同朋友👯‍♀️又貪心想,試兩樣野😛
唯有下次再去就食豬手🤣
🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖上,其中一個餐係素食🌱選擇
🔺𝐊𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐢𝐭💃🏻既靚靚可以唔要主菜🍽,只食出面既沙律吧🥗($𝟏𝟔𝟎)
🔺餐廳🍽仲有戶外位置,望海景更靚🌊