2023-01-26 556 瀏覽
最近做得好辛苦,真係係時候慰勞吓自己,要食豐富d,但係不能太貴,始終都要就住荷包,預算喺$100內,有特色就更好🤗 同事話我發神經, 邊有咁多出奇蛋可以滿足我三個願望呢 ,我唯有用經典對白回應~《別人笑我太瘋癲, 我笑他人看不穿》 🤣,就係憑住呢一股傻勁, 真係皇天不負有心人, 俾我搵到呢間Antoshimo Cafe & Bakery ,以沖繩料理為主題。叫咗個套餐,真係唔使$100,有三色野菜雞卷+竹籠蒸飯+雪糕伴冬甩+凍飲,係咪好勁呢😂,雖然有咁多嘢食,但係一啲都唔肥膩 ,始終沖繩料理都係偏向清淡,豐富得嚟呢又唔會食滯你😜,個野菜雞卷係用雞肉包住甘筍和雜菜,再配清甜嘅椰菜,夠健康, 個飯用個蒸籠上,夠熱,吾錯。 其實成餐飯我覺得主角係個甜品-雪糕伴冬甩,真係冇得輸🤩,熱辣辣嘅冬甩, 配上凍冰冰嘅雪糕,冬甩 煙煙韌韌 , 口感一流 😋😋,就係咁樣冷熱交戰之下,完全停吾到口,食晒🥳🥳真係勁好味😋😋我下次一定要試埋其他口味嘅冬甩。

• 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕