2016-06-29 673 瀏覽
星期六,食好野時候到,好耐無去沙田,原本想去食西餐,點知一點都未到,已有好多人拎飛等候,因收工出黎,已好肚餓,唯有近近地,揀你。經常覺得這間價錢比老麥貴一大大截,一去二人都過百,但質素上無容置疑,二人就不點全餐,就兩個包,一個轉餐。Original burger($50) +$25有薯條汽水+$11薯條轉芝士牛肉汁薯條漢堡標榜百份百澳洲牛,肉汁豐富,肉質鬆軟,唯漢堡略薄,不大有口感。薯條值得一讚,完全內脆內軟,雖不是非常厚切,但外表香脆有咸香,入口有不少薯蓉,軟軟可口,今次加11蚊,想試試點汁味道,牛肉汁味濃,芝士只有mozzarella, 而且靠牛肉汁及薯條弄熱,要放置一會才有拉絲感,芝士味欠奉,而且汁醬直接淋上面,薯條易淋,不太香口。Beacon &Cheese ($60) 比較上,多了兩個配料,漢堡包高了一截,煙肉炸得脆口,份量多,芝士非一般片裝,而應該是原個切片,芝士尺寸大於包,份量十足,味道像Gouda cheese濃郁香醇,配上新鮮的生菜蕃茄,食漢堡包都食得健康又招積

Beacon &Cheese ($60)
Beacon  &Cheese
Beacon  &Cheese