2024-04-15 84 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 沙田 - 鳴虎拉麵♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『初嚐知名連鎖拉麵店』去完日本旅行心思思好想再食拉麵今次近近地試吓屋企附近嘅拉麵店先位於沙田一田熟食區嘅位置有間細細嘅鳴虎拉麵每個月都有做緊唔同嘅優惠好似我去呢次就係12:00-5:00 送餃子3隻或汽水🔹黑鳴虎 $88 博多黑蒜油拉麵🍜最鍾意食濃味拉麵 特別係黑蒜油嘅香氣食落超濃郁 仲有隻溏心蛋🔹綠虎 $88四國香葱油拉麵🍜香葱量多 基本上舖曬喺拉麵上相對上湯㡳較多油 但食落冇太油膩感可能啲葱減咗油膩感~豚肉都偏大塊 亦都軟林🔹芝麻雞翼即叫即炸 咬開仲出緊煙好香脆 食完想encore ~◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 鳴虎 (新城市廣場三期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場三期1樓一田百貨內喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee沙田🔎發掘同類美食:#ee拉麵#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #沙田美食

『初嚐知名連鎖拉麵店』

去完日本旅行心思思好想再食拉麵

🔹綠虎 $88
四國香葱油拉麵🍜
香葱量多 基本上舖曬喺拉麵上
相對上湯㡳較多油 但食落冇太油膩感
可能啲葱減咗油膩感~
豚肉都偏大塊 亦都軟林

🔹芝麻雞翼
即叫即炸 咬開仲出緊煙
好香脆 食完想encore ~

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 鳴虎 (新城市廣場三期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場三期1樓一田百貨內

🔎冇頭緒:#elaineeat