餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (新城市廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-24 41 瀏覽
近年大家越黎越注重健康 • 養生💪🏻其實唔同季節都會有唔同既養生菜🥢咁就趁天氣未好熱,捉緊打邊爐既尾巴吧🍲(*明明自己夏天都會去食)🤪揀左🆕新養生湯底 • 養生菜,本身想食埋新出既龍蝦拼盤🦞不過𝟐個人食唔到咁多,下次嗌多個朋友仔先再食過🤭~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🥣 (餐前) 雪耳糖水🥣一坐低,店員就會上,叫我地先潤一潤,可以護腸胃,𝐑𝐞𝐚𝐝𝐲食麻辣啦🫶🏻.▪鴛鴦麻辣鍋底 ($38/位)麻辣(𝟑種辣度) : 重慶辣 • 特辣 • 普通辣(揀左依個)🌶另一邊我地就揀左春季限定🐷豬肚雞鍋🐔 (加+$10/位)好足料呀,舀起滿滿既雞件 豬肚,同朋友都即刻飲番𝟐碗先🥄重胡椒味,飲完成個人暖笠笠🔥朋友唔講我都唔知,豬肚係有豐富膠原蛋白😍靚靚們識嗌啦😏湯底仲有💁🏻‍♀️大骨滋補湯 • 山珍菌湯 • 蕃茄湯 • 皮蛋香菜湯 • 養生花膠雞鍋可揀。.▪配料雖然我地人少少,但有得揀半份 / 全份,我地梗係半份半份咁嗌啦,可以一次食多幾款嘛😌讚讚位💕每款配料都有個牌仔寫住要煮幾耐(參考時間),仲有𝐓𝐢𝐦𝐞𝐫⏱好貼心.▫️鹽爆魚肚 ($48/半份)春季養生菜之
近年大家越黎越注重健康 • 養生💪🏻
其實唔同季節都會有唔同既養生菜🥢
咁就趁天氣未好熱,捉緊打邊爐既尾巴吧🍲
(*明明自己夏天都會去食)🤪
揀左🆕新養生湯底 • 養生菜,本身想食埋新出既龍蝦拼盤🦞
不過𝟐個人食唔到咁多,下次嗌多個朋友仔先再食過🤭
🥣 (餐前) 雪耳糖水🥣
▪鴛鴦麻辣鍋底 ($38/位)
另一邊我地就揀左春季限定🐷豬肚雞鍋🐔 (加+$10/位)
好足料呀,舀起滿滿既雞件 豬肚,同朋友都即刻飲番𝟐碗先🥄
重胡椒味,飲完成個人暖笠笠🔥
朋友唔講我都唔知,豬肚係有豐富膠原蛋白😍靚靚們識嗌啦😏

▪配料

▫️鹽爆魚肚 ($48/半份)
春季養生菜之一,魚肚含豐富蛋白質 鈣質,食落爽滑🐟

▫️鮮活海蟶 ($45/半份)
季節限定(𝟒-𝟖月),肉身肥嘟嘟😝

▫️鮮龍躉片 ($78/半份)
好厚身,肉質結實🐟
▫️鮮魚膘 ($38/半份)
本身係脹卜卜,店員係我地面前先幫忙剪穿魚膘,可以容易𝐝灼熟,冇腥味🤍
▫️手打四寶丸 ($58/半份)
手打蝦滑 • 手打墨魚丸 • 手打牛丸 • 貢菜豬肉丸

▫️手打魚籽蝦滑 ($58/半份)
手打真係特別彈牙,最鍾意蝦蝦🦐

以下依𝟑款都係口感爽脆✨
▫️鮮黃喉 ($58/半份)
唔係咁多地方有得食,爽得黎有少少咬口

▫️鮮鵝腸 ($68/半份)
煮完都唔會縮到勁細🦆

▫️鮮豬心 ($38/半份)
好新鮮,薄薄一片,𝟑款入面最鍾意🐷

▪野飲
▫️水仙烏龍檸檬茶 (凍)
▫️洛神花鮮橙特飲 (凍)
雖然好多朋友仔打邊爐都會食汽水🥤𝐠𝐮𝐫下,但見大部份客人都飲依杯𝐌𝐞𝐠𝐚 𝐒𝐢𝐳𝐞🍹既特飲,我地都唔執輸🤩夠晒大杯食晒成餐邊爐都夠飲😎

▪茶位/醬料 ($20/位)
係自助吧拎,有多款醬料外,仲有生果 • 醃漬物🧆

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有一次性圍裙提供,唔驚整污糟件衫😎