2023-06-11 2209 瀏覽
食物質素正常,不過最特別嘅係景觀同埋可以邊食邊現場睇賽馬嘅體驗。餐廳樓底好高,景觀開揚,配埋落地玻璃同每枱一個私家直播電視,睇馬簡直一流!令人驚艷嘅係佢斜落去嘅看台式座位,令有四排座位都有可以有坐窗邊嘅感覺!仲可以由有馬跑前2小時開始入座到夜晚10點,真係由朝坐到晚!晚市二人餐 $315/每位包二份燒味、老火湯、飯、主菜、糖水、茶芥、飲品( 汽水/橙汁/指定啤酒)明爐老火湯 👌🏻唔好預好濃味,係清清地嘅味道,但又有啲菜味。感覺冇乜味精,似乎幾健康,都不錯!燒味雙拼 - 叉燒 / 海蜇 👌🏻海蜇冇乜特別,唔太建議叫但亦唔難食嘅。叉燒就幾淋身,都幾好食。翡翠炒沙巴龍躉球 👌🏻係西蘭花炒龍躉魚塊,冇話特別香口,都係酒樓水準但冇話令人驚豔,只係普普通通咁。雪梨扣牛肋條 👌🏻就係雪梨牛腩煲,牛腩都炆得幾冧幾入味。煲中冇雪梨,得菠蘿粒。而牛腩中嘅雪梨味都不太覺得有,只有甜甜地嘅味道,可能係來自菠蘿。但撇開有冇離題嘅概念黎講,個牛腩煲都還好嘅。甜品 - 乳酸凍糕 / 蓮子百合紅豆沙 👍🏻 / 👌🏻乳酪糕味道有啲似韓國忌廉鮮奶Milkis 嘅味道,都幾得意,味道不錯。紅豆沙都係冇乜特別,就係平時酒樓甜

晚市二人餐 $315/每位

明爐老火湯 👌🏻

燒味雙拼 - 叉燒 / 海蜇 👌🏻

翡翠炒沙巴龍躉球 👌🏻

雪梨扣牛肋條 👌🏻

甜品 - 乳酸凍糕 / 蓮子百合紅豆沙 👍🏻 / 👌🏻
乳酪糕味道有啲似韓國忌廉鮮奶Milkis 嘅味道,都幾得意,味道不錯。紅豆沙都係冇乜特別,就係平時酒樓甜品嘅味道,不過都香口嘅~朋友就直情覺得有啲苦,但本人係中意苦味嘅所以唔太覺。

飲品 - 啤酒 / 橙汁 👎🏻 / 👌🏻
橙汁係冇果肉嘅普通橙汁,正常能想像嘅味道。至於啤酒,送上黎完全冇冰凍感覺,有啲扣分。下次可能要提早係落單時要求。

下午茶(套餐價 $75)
以下套餐配咖啡或茶

套餐A : 咖哩豬皮魚蛋、炸雲吞、碎蛋三文治👌🏻/👎🏻

咖哩有驚喜,幾濃椰汁味幾香!不過其餘兩樣就麻麻。炸雲吞個雲吞出奇地細粒,得個炸皮大大塊。而三文治個麵包都幾乾下,不太新鮮。

套餐B : 生菜鯪魚肉、炸雞髀、炸薯角 👍🏻
生菜鯪魚肉係隨湯附上嘅,味道都不錯順便可以飲埋湯!感覺鯪魚肉有混入臘肉,有臘肉香,幾精緻特別!至於雞髀係酥炸雞髀,外皮都幾鬆脆,雞髀肉又嫩滑,幾好食!薯角就係普通想像到嘅味道,正正常常啦!