餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2023-11-26 3902 瀏覽
.前幾日好開心 今日好姊妹約左我黎沙田Hyatt Regency Hong Kong Sha Tin 食晚餐慶祝岩岩新婚既我呀🙈,去之前我已經做好功課 睇定今晚要食啲咩😍 我哋都好期待🤍-首先,為大家介紹嘅係冷盤區 分別有海鮮類有龍蝦 蟹鉗 長腳蟹 蝦 扇貝 螺肉等等 雖然款式唔係太多 不過勝在好新鮮 見到好快俾客人夾晒 不過廚師亦加得相當之快💯-另外有沙律區 刺身區 芝士同 辣肉腸 Parma Ham 區 包羅萬有 每樣我都食咗小小👍🏻-熱盤西餐 令我哋最難忘嘅係以敲鐘嘅形式隆重登場 係室內BBQ 炭燒斧頭扒同埋牛柳😍 聽到鐘聲我哋都唔執輸 即刻出去排隊啦🙈 可以睇住廚師製作 廚師仲冧上白酒,全場哇一聲😍 好香呀,肉質鮮嫩大概五成熟左右 啱晒食肉獸既我💯-仲有牛小扒海膽醬😍 呢款都係一定要試㗎擺盤好精緻 而且味道好香濃 仲有烤鱈魚 焗牛油果 芝士焗龍蝦等等 相當之出色👍🏻-中菜方面,亦都有好多選擇㗎分別有炆花膠 鵝掌炆冬菇 東坡肉 蒸白鱔 臘味飯 炒菜 粉麵區 等等 款式好多 識咗好多花膠 煮到好冧而且好入味😘 係回本之選呀😍-甜品方面 係我同朋友最期待㗎 最令我吸引既係拿破崙蛋糕
首先,為大家介紹嘅係冷盤區 分別有海鮮類
熱盤西餐 令我哋最難忘嘅係
大概五成熟左右 啱晒食肉獸既我💯
仲有牛小扒海膽醬😍 呢款都係一定要試㗎
中菜方面,亦都有好多選擇㗎
甜品方面 係我同朋友最期待㗎 最令我吸引既
係拿破崙蛋糕 Tiramisu 香蕉薄餅 各種唔同口味嘅蛋糕等等 而且每一款都好精緻💯
2023-11-24
  • 刺身