餐廳: 龍門客棧 (麗豪酒店)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
喺香港想decent少少食中菜,估唔到城門河附近既酒店有好選擇!!我係為咗食片皮鴨而來的🤭🤭預先早一日就打電話預訂好一隻北京烤填鴨主角來了!烤鴨烤至金黃色,相當吸引尺寸之大令我同朋友不禁驚嘆❗️因我地即將兩個人要享用一隻😆職員將片皮鴨既厚度拿捏得好適中鴨皮烤得脆口,但亦有一定厚度,嚼在嘴裏鴨油香洋溢北京烤鴨既精髓之處,就係一種豐腴既口感!薄餅溫度都保持得好,一共兩籠皮脆肉嫩、配上青瓜同青蔥甜醬,每啖鴨油香都喺口腔內徘徊🥰+$98就可以有烤鴨二食,鴨崧鍋巴炸至酥脆既鍋巴,搭配炒至帶點鹹香的鴨肉,每啖咬落去脆卜卜又滿口肉香的感覺,食到一口接一口😌鴨崧既份量多到我最後仲打包翻屋企🤣🤣如果多幾個朋友一齊黎食,以鴨崧拌飯我相信都會好夾!雖然食到超飽足,但係見到特製既小籠包,都係要食😂小籠包皮薄餡靚,內裡滿滿的湯汁,根本就係小籠湯包😂😂蘿蔔絲酥餅可見一卷卷既排紋,層層酥脆又唔油膩,最意想不到係咬落去內裡會有湯汁!!超水準之作!眼闊肚唔夠闊既我地,見到甜品menu好想試埋高力豆沙同杏仁豆腐,最後都係打消念頭留下次再訪,餐廳職員好細心,主動問我地飯後甜品,送咗我地一人一件桂花糕,為我地呢餐飯劃上一個完美

我係為咗食片皮鴨而來的🤭🤭
預先早一日就打電話預訂好一隻北京烤填鴨

主角來了!
烤鴨烤至金黃色,相當吸引
尺寸之大令我同朋友不禁驚嘆❗️因我地即將兩個人要享用一隻😆

職員將片皮鴨既厚度拿捏得好適中
鴨皮烤得脆口,但亦有一定厚度,嚼在嘴裏鴨油香洋溢
北京烤鴨既精髓之處,就係一種豐腴既口感!
薄餅溫度都保持得好,一共兩籠
皮脆肉嫩、配上青瓜同青蔥甜醬,每啖鴨油香都喺口腔內徘徊🥰

+$98就可以有烤鴨二食,鴨崧鍋巴
鴨崧既份量多到我最後仲打包翻屋企🤣🤣
如果多幾個朋友一齊黎食,以鴨崧拌飯我相信都會好夾!

南翔小籠包

雖然食到超飽足,但係見到特製既小籠包,都係要食😂
小籠包皮薄餡靚,內裡滿滿的湯汁,根本就係小籠湯包😂😂

蘿蔔絲酥餅

眼闊肚唔夠闊既我地,見到甜品menu好想試埋高力豆沙同杏仁豆腐,最後都係打消念頭留下次再訪,餐廳職員好細心,主動問我地飯後甜品,送咗我地一人一件桂花糕,為我地呢餐飯劃上一個完美既句號🧡

以前真係唔知沙田有咁高質既中菜餐廳,片皮鴨好食不在話下,連點心都相當用心製作,職員好有禮貌,服務態度一流!母親節當日仲特別有母親節套餐,提早成功訂位套餐仲有75折優惠,我已經忍唔住決定要帶埋其他屋企人黎😌

2023-04-11
南翔小籠包