餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

上個星期去咗位於大學站嘅沙田Hyatt Regency Cafe食dinner buffet buffet時段好長係由6點到10點 可以慢慢食呢😋😍係openrice訂座仲有discount性價比好高 餐廳位於L層要撘lift上去的 樓底好高 位置都幾舒服 唔會坐得好迫👍最緊要係可以慢慢食 有成四個鐘俾你慢慢享受唔會miss咗以下時間會出啲特別嘅食物❣️6:30PM 𝘎𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯, 𝘺𝘶𝘻𝘶 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘮𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬7:00PM 𝘍𝘭𝘢𝘮𝘣𝘦𝘦 𝘣𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘭𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳火焰芝士焗龍蝦7:30PM𝘊𝘩𝘢𝘳𝘤𝘰𝘢𝘭 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘩𝘢𝘸𝘬 𝘴𝘵𝘦𝘢𝘬 炭烤斧頭牛扒🍽️ᴄᴏʟᴅ ᴅɪꜱʜ / ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ刺身我地見到好新鮮 而我地就食咗蝦、三文魚 、帶子呢對款都幾新鮮 冷盤推介嘅仲有豬手、芝士🧀 另外海鮮方面都有好多選擇 有長腳蟹、龍蝦🦞、煙三文魚等都好新鮮 🍽️ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴅɪꜱʜ牛油果🥑係6:30pm出爐的 呢個都好吸引 啱哂平時鍾意食牛油果嘅我 呢個其實係焗咗嘅牛油果仲有濃濃嘅芝

唔會miss咗以下時間會出啲特別嘅食物❣️
焗牛油果 、鮮蝦、柚子芝士醬

火焰芝士焗龍蝦

炭烤斧頭牛扒

🍽️ᴄᴏʟᴅ ᴅɪꜱʜ / ᴀᴘᴘᴇᴛɪꜱᴇʀ

🍽️ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ ᴅɪꜱʜ
牛油果🥑係6:30pm出爐的 呢個都好吸引 啱哂平時鍾意食牛油果嘅我 呢個其實係焗咗嘅牛油果仲有濃濃嘅芝士沙律醬仲有蝦係入面 非常特別嘅組合😋

仲有7pm嘅火焰🔥龍蝦 廚師會拎住成盤即整嘅龍蝦派俾客人 以白蘭地作火炙 每人可以排隊拿半隻 龍蝦🦞肉好彈牙加入了芝士 非常濃郁

😎ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ
🤍焗鱈魚🐟呢個係係熱盤個邊的 只要同廚師講有一份 就會即刻整俾你 之後等兩三分鐘過番去拎就可以 呢個鱈魚用蕃茄汁 有啲蕃茄仔做配菜 鱈魚煮得剛剛好 魚肉好嫩滑
🤍烤豬腩肉 呢個豬腩肉真係不得了 一定要試 個皮燒得非常香脆 而豬腩肉肥度啱啱好 仲有好嫩滑 肥瘦均勻
🤍花膠 有成煲花膠係熟食位置 不得不吃 煮得非常入味亦好夠淋
🤍清蒸石斑 呢個石斑 啱啱好一出爐就見到 魚肉好嫩滑啖啖肉不會過老 必吃的推介之一

🍨ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ ʙᴀʀ
每次食自助餐都急不及待去睇吓甜品吧有咩甜品😍而呢間酒店嘅甜品款式都好多 樣樣都好吸引
即整嘅甜品包括有燒餅(自己想要幾多紅豆🫘就放落燒餅內)、麵包布甸、涼粉、葡撻、Pancake、Tiramisu、焗杏脯焦糖牛油蛋糕、Puff、仲有多款蛋糕🍰仲有8款HAAGEN-DAZ 雪糕可以加係crepes到一齊食😋