早幾年有段日子間中會去太子間 TC2,嗰度由幾個傳媒人開,所以成日都有同行幫襯。除咗食嘢,又試過喺嗰度聽音樂會,感覺好 chill。太子店結業之後,TC2 就剩番新蒲崗店。近排經常到呢區工作,終於有機會一試。新蒲崗店同太子店分別好大,呢度裝修都幾殘舊幾簡陋,應該主要做外賣,堂食全部都係吧檯位,坐得唔算舒服。不過一睇 menu,食物飲品平到笑,所以即使冇乜裝修,又有咩關係呢😂?我叫咗個套餐,包括鮮果沙律,芝士吞拿魚三文治同咖啡。先嚟個沙律,好大盒,入面有蘋果,雪梨,菠蘿同粟米,全部用沙律醬撈勻,超鍾意生果嘅我食得好 enjoy。三文治用咗麥包,入面除咗芝士同吞拿魚之外, 仲有蕃茄同青瓜,所有食材味道正常,唯一係吞拿魚撈咗沙律醬,味道偏酸,如果用蛋黃醬應該更好。呢個餐最正嘅肯定係杯咖啡,又香濃,口感又幼滑,真心高質👍。成個餐四十蚊有找,好抵食。