2010-11-25 47 瀏覽
上openrice睇下旺角有乜食,見到呢間野,又唔貴,就同女朋友黎試下!七八點黎到,店內唔係太多人,即刻有位。檯上放了土耳其明信片做裝飾,而牆上則掛了一些圖片,特別之處是掛了幾個水煙壺。兩個人叫左兩個餐:雜錦轉轉燒肉餐配沙律和轉轉燒羊肉卷餐。套餐是連茶或咖啡的,若果轉凍飲或汽水要+$5!雜錦燒肉有分羊肉+雞肉及牛肉+魚肉,而今天是羊肉+雞肉。本來想再叫湯或小食,不過唔想咁貴,所以就無叫。等左幾分鐘就上菜雜錦轉轉燒肉(羊肉+雞肉)配沙律(連茶或咖啡$58):其實我平日唔太鍾意食沙律,但因openrice上的人都讚沙律好食,便決定試一試。沙律有生菜、青瓜、蕃茄及紫洋蔥。我將羊肉、沙律醬及沙律全部混和再食,真係好好味!同女朋友爭食添轉轉燒羊肉卷(連茶或咖啡$45):真係有點似旋風雞卷,不過羊肉不錯,洋蔥亦好味。但我覺得太普通,不值這個價錢。土耳其紅茶:跟普通紅茶沒大分別。好味就好味,初頭以為會唔夠飽,但原來食完都算幾飽。不過價錢就偏貴,平返十元八元就好!

土耳其紅茶:跟普通紅茶沒大分別。

轉轉燒羊肉卷
雜錦轉轉燒肉(羊肉+雞肉)配沙律
土耳其紅茶
2010-11-24
$51.5 (晚餐)
轉轉燒羊肉卷
雜錦轉轉燒肉(羊肉+雞肉)配沙律