2017-11-19 542 瀏覽
今次來食大喜屋,星期日例牌full booking,想食嘅朋友最好提前book位啦!大喜屋算系比較高質的日本放題,刺身同炸物最好食。 先講刺身,必叫嘅有三文魚、油甘魚、蟹腳,刺身好鮮甜,入口即融,齒頰留香,一定唔會令你失望。壽司都好好食,特別系鍾意黑松露的朋友,黑松露配搭唔同刺身,正!花之戀唔只有三文魚,仲有三文魚子、芒果,食落唔只有三文魚的鮮甜,有魚子的多汁,仲有芒果的香甜,配搭一流!到我最中意食嘅炸物出場啦!大喜屋的天婦羅無得彈,外面脆得來,入面仲保留到食材的原味。首推番薯、南瓜、茄子天婦羅,用料新鮮,番薯、南瓜好甜,茄子好軟熟。特別一提炸丸子,我食左芋頭、榴槤炸丸,小丸子餡料十足,榴槤炸丸仲有爆醬效果,如果系榴槤控嘅你,一定唔可以錯過。講下鍋物--人參雞湯。人參雞湯幾入味,但略苦,適合天氣凍時食,好滋補。最後講下甜品,豆乳味雪糕好食,濃厚豆奶味,唔會太甜。其他甜品都正正常常,其中Tirumisu 同木糠布丁比較好吃。總而言之,日式放題來講,大喜屋系多選擇得來,食物質素有保證的一間,值得推薦!
今次來食大喜屋,星期日例牌full booking,想食嘅朋友最好提前book位啦!大喜屋算系比較高質的日本放題刺身同炸物最好食。
刺身

炸雞翼、芋頭小丸子、榴槤小丸子

2017-11-18
用餐優惠
試食活動
炸雞翼、芋頭小丸子、榴槤小丸子
  • 刺身,壽司,炸物