2023-08-29 595 瀏覽
最近去左呢一間印度餐廳,對呢次的用餐體驗相當滿意。今次叫咗呢個"傳統滋味"套餐。去骨燒烤雞,雞肉烤得十分入味,外皮酥脆,內裡保持著嫩滑嘅口感。香料的搭配也很恰到好處,增添左獨特的印度風味。香料茄子蓉,這道茄子蓉係我第一次嘗試,結果令人驚艷。茄子蓉的質地綿密,口感豐富。香料的調配令呢個菜式的風味層次豐富,有淡淡的甜味和微妙的辛辣感。非常適合搭配飯或者烤餅食用。傳秘製羊肉,起初諗住呢碟先係主角, 點知比個茄子比下去。但都唔差嘅,獨特的風味和嫩軟的羊肉。羊肉經過長時間的烹調,讓佢嘅口感非常優秀,幾乎可以融化在口中。香料的搭配讓這道菜散發出濃郁的香氣,令人難以忘懷。印式菜角,叫完呢個餐之後都冇留意呢一嚿係乜嘢,最初以為係咖喱角,點知食完睇返先知,係一個素菜。菜角的外皮酥脆,內裡餡料豐富多樣,口感非常美妙。搭配餐廳提供的特製醬汁,更能增添風味。

去骨燒烤雞
印式菜角