餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

早排約左兩個舊同學食飯,其中一個超愛泰國菜,咁今次就唔試新餐廳,揀左呢間大家都聽過既餐廳—小曼谷,我記得以前食過都十分唔錯😋一入座員工就一人送左個好精美既口罩套比我地,我到而家仲有keep住同用的。菜式選擇非常多,樣樣都想試,最後揀左啲大路既菜式同埋佢地熱門既款😝好快就黎到既係1️⃣泰式馬拉盞炒通菜即叫即炒,熱辣辣好香呀。 啲通菜一啲都唔老,好爽口。而家馬拉盞味道好濃好香。份量都唔少架。跟住黎既係2️⃣泰式生蝦刺身總共有6件,排得靚靚。重點係啲生蝦又大隻又爽甜,口感好好!同朋友邊食邊點頭。推介!仲有個特式菜3️⃣原隻鮮魷筒釀糯米飯呢個係餐廳熱門菜,朋友見到即刻話想要試。 隻魷魚一啲都唔細,3個人食都夠多,事關佢入面包住滿滿既糯米飯。魷魚都幾爽口,只係稍乾左啲啲,但入面既糯米飯就相當入味。呢個菜式真係幾特別。飲品方面 叫左杯最大路既4️⃣芒果椰汁沙冰好大我杯,我好欣賞佢啲冰打得碎夠綿,味道亦唔會太酸或者甜,夠哂解渴。呢餐真係食得超級飽,其實個menu仲有好多野想試,下次再戰😋

好快就黎到既係1️⃣泰式馬拉盞炒通菜

跟住黎既係2️⃣泰式生蝦刺身