唔係第一次光臨The Cheesecake Factory 芝樂坊餐廳,每次黎都有定心理準備要等待一個鐘,可想餐廳十分受歡迎👏🏼為了慶祝「芝士蛋糕日」,在7月30日至31日推出超值快閃優惠,全店所有口味的件裝芝士蛋糕只需半價就可享用到!今次下午茶時間等待大約半小時便安排入座GODIVA朱古力芝士蛋糕🍫Godiva朱古力芝士蛋糕加上朱古力慕斯,入口雙重朱古力味並且香滑🌝蛋糕裡有朱古力碎,倍加口感非常車厘子GHIRARDELLI朱古力芝士蛋糕🍒上層為車厘子芝士蛋糕,下層是特濃朱古力蛋糕,再配車厘子肉及Ghirardelli朱古力。初嘗幾口感覺有啲藥水味,但車厘子既酸甜味慢慢滲出,中和飽腹感覺餐前麵包🥯兩款包熱辣辣送到,黑糖麵包香軟,搽上牛油絕配👏🏼層層煙肉芝士漢堡🥓🥩🍔🍟烤牛肉漢堡扒上鋪滿熱熔車打及美式芝士、香脆煙肉、慢燒厚切煙肉及秘製醬汁。不可忽視份量是十分大份,牛肉漢堡點了五成熟,肉汁不斷流出,香脆煙肉脆得似食薯片咁又唔會好乾,而厚切煙肉令成個漢堡口感提升,只係略為偏鹹!配料如蕃茄生菜及酸瓜放在碟可供自由配搭於漢堡裡🥬🍅

GODIVA朱古力芝士蛋糕🍫
GODIVA® 朱古力芝士蛋糕

非常車厘子GHIRARDELLI朱古力芝士蛋糕🍒
非常車厘子GHIRARDELLI朱古力芝士蛋糕

餐前麵包🥯
兩款包熱辣辣送到,黑糖麵包香軟,搽上牛油絕配👏🏼
餐前麵包

層層煙肉芝士漢堡🥓🥩🍔🍟