2015-06-09 2527 瀏覽
出街食飯最怕急住食急住走,限時食完還檯,一食完侍應很快將檯面清理乾淨,好似要趕你走咁...撞岩坐近門口/窗邊,出面等緊位就望到實+無限怨念,坐多陣個心都好似唔安樂咁...唯有揀間樓上cafe就可以慢慢食、傾到夠。Happyland就係iSquare對面,非常就腳~ 座位都夠闊,唔使迫。仲有可愛貓咪做親善大使呢~~ 另有提供多款card game/遊戲比客人玩。先點了杯「我係曲奇大王」 ,即是oreo朱古力沙冰,唔太甜,朱古力味幾濃,飲完透心涼呢~戀之花煙三文魚沙律我好鐘意食煙三文魚,配上新鮮沙律菜加醋汁,good!香草牛油焗特大帆立貝未食已經聞到牛油香,帆立貝又夠大隻,食落啖啖肉,而且焗的時間控制得剛剛好,不太老太韌!炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉蝦肉好結實爽口,食不出雪藏味。意粉不會煮得太硬,加入了不少新鮮蕃茄,茄汁夠濃入味~厚燒美國安格斯肉眼扒肉眼扒的質素不錯,很有牛肉香,熟度掌握得好,既不韌又不會太生而血淋淋,肉汗都鎖在扒中,肉質細嫩又很juicy呢~ 正呀~~ 烤焗西班牙黑毛豬肋骨配洋蔥汁難得豬扒不"鞋"又沒有由被"拿"鬆, 很有口感,洋蔥汁也很配呢~怪獸雪糕食到飽但都要食甜品,這個巨型
唯有揀間樓上cafe就可以慢慢食、傾到夠。
我係曲奇大王
戀之花煙三文魚沙律
戀之花煙三文魚沙律
我好鐘意食煙三文魚,配上新鮮沙律菜加醋汁,good!
香草牛油焗特大帆立貝
香草牛油焗特大帆立貝
未食已經聞到牛油香,帆立貝又夠大隻,食落啖啖肉,
而且焗的時間控制得剛剛好,不太老太韌!
炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉
炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉
厚燒美國安格斯肉眼扒
厚燒美國安格斯肉眼扒
肉汗都鎖在扒中,肉質細嫩又很juicy呢~ 正呀~~

烤焗西班牙黑毛豬肋骨配洋蔥汁
烤焗西班牙黑毛豬肋骨配洋蔥汁
怪獸雪糕
怪獸雪糕

食到飽但都要食甜品,這個巨型甜品有很多個雪糕球、香蕉、士多啤梨、棉花糖、餅乾、可可脆片等....
嗜甜的我大滿足呀!!

總括黎講,食物水準都幾好,食得舒服自在,只是價位偏高。
原來仲有BBQ,下次可以試下。

2015-05-20
  • 怪獸雪糕