2023-11-09 620 瀏覽
今日三點幾出去深水埗買嘢之後有啲肚餓就走咗入去,坐低等咗一段時間都未有人執枱,兩位樓面女士可能都係時運高睇唔到張枱邋遢,當時舖頭亦都唔忙,除咗我之外另外仲有總共三枱客,都係坐咗喺度想叫嘢都冇人理,不過今時今日香港飲食業請人難唔好要求咁多喇,終於叫咗一碗淨雲吞,一碗水餃麵加碟油菜,先上雲吞其中一粒竟然散晒,都由得佢啦反正仲喺隻碗入邊咪算囉,食雲吞麵嘅人第一件事梗係飲啖湯先,飲咗一啖竟然係淡而無味😳唔好講話有蝦子味啦連最基本嘅大地魚味都冇😫以劉森記個招牌對呢啲咁嘅出品真係好失望,我哋搭枱給兩個年青人每人各叫咗兩碟撈粗麵,上枱嘅時候竟然會係一粗一幼🤔️兩個年青人唔斤斤計較照食,跟手再叫多一點撈粗麵,點知嚟到竟然又係佢幼麵!個人感覺而家啲所謂啦比較有少少名嘅食店都係如果唔係食物參差就係招呼全無,唔通真係唔憂做?