2020-03-09 63 瀏覽
最近天氣暖返少少啦,雖然係舒服左少少,但下午有時難免真有點熱,所以今日就介紹下咖啡☕! 上星期同朋友做完運動勁肚餓,所以係新蒲崗食左個Tea!呢間餐廳正正位於窩子後面,對住啟德河。本身我好想試佢個富士山🗻特飲,但比佢呢杯Dirty個杯吸引住💀,同埋都已經3點幾,簡單食個公司三文治🥪算!Dirty,即Double Expresso 加入凍牛奶中,所以睇落就好似一杯被沾污既牛奶🥛,double expresso 咖啡豆隻味比較common,無話有特別味道,所以基本上飲開咖啡既無人會唔接受,Double expresso 本身好香,帶少少甜,加埋奶就更加香滑。一熱一凍,都算飲得幾過癮!同埋隻杯都幾靚😂😂。公司三文治🥪餡料一般,勝在烤得香脆。另外,下午茶咖啡有半價,所以最後收左$60左右,價錢方面就一段,可接受。我會話質素一般,價錢都合理,而公司三文治都比較一般,唔太有特色。相反窩子係咖啡同食物上係用心D,不過呢間餐廳都唔算差既,行開/ 住附近都可以試,睇佢個富士山特飲好似幾令咁!

Dirty
Club  Sandwich