2019-01-27 140 瀏覽
行完花墟,我們見這間西餐廳在附近,就去試試。好靚紫色燈飾的門口,更有爆谷機,有小新年裝飾好吸引!睇下餐牌都唔錯就入去試試入到去,感覺好寬敞空間都大,以酒樽及別緻飾物裝飾,好雅緻;每張枱上有小蠟燭、燈光暗暗,幾浪漫;更有輕鬆音樂,令我們都好享受爆谷小食上枱,好靚小小的盒了爆谷是我最愛的焦糖,微微熱熱的香脆可口的爆谷我們點了2個晚餐套餐,有前菜、主菜及飲品!(前菜:特濃龍蝦湯、黑魚籽海膽青瓜、北海道帶子刺身)特濃龍蝦湯:好香濃微微熱、美味的龍蝦味;黑魚籽海膽青瓜:青瓜片薄好爽、黑魚籽爽又香、海膽味濃郁又美味(熱桂花水果蜜)一大壺桂花的清香味道配上不同水果的鮮甜味(蘋果、橙、菠蘿、蜜瓜等)好好飲又清潤! 🍎🍍(冰藍莓青檸果茶)上枱時全比吸引了,一粒紫色冰粒燈好搶眼好美麗,酸酸甜甜的藍莓及清新青檸,令人精神一振(大蝦拿破崙意粉)份量剛好,大蝦好多隻又爽口鮮甜;意粉配上酸酸甜甜茄汁好開胃;加上帶有口感的菇菇及茄蓉菜苗,連唔太喜歡番茄的男朋友都大讚。 意粉軟硬度是專業的、有口感!(原隻波士頓龍蝦配上香蒜牛油汁 烚新薯)原隻龍蝦好爽口好入味、大大啖肉,還供應工具讓客人容易打開龍蝦
行完花墟,我們見這間西餐廳在附近,就去試試。

爆谷小食上枱,好靚小小的盒了
爆谷是我最愛的焦糖,微微熱熱的香脆可口的爆谷

爆谷

我們點了2個晚餐套餐,有前菜、主菜及飲品!
(前菜:特濃龍蝦湯、黑魚籽海膽青瓜、北海道帶子刺身
前菜小食

特濃龍蝦湯:好香濃微微熱、美味的龍蝦味

(熱桂花水果蜜)
桂花水果蜜

(冰藍莓青檸果茶)
藍莓青檸果茶

(大蝦拿破崙意粉)

大蝦拿破崙意粉

意粉軟硬度是專業的、有口感!

(原隻波士頓龍蝦配上香蒜牛油汁 烚新薯)
香煎原隻波士頓龍蝦.香蒜牛油汁.烚新薯

原隻龍蝦好爽口好入味、大大啖肉,還供應工具讓客人容易打開龍蝦肉🦂
配菜:新薯:好香軟、薯味濃;雜菜:豆角及瓜類蔬菜等等,健康配搭

波士頓龍蝦

啖啖肉,好大件好美味
2019-01-20
爆谷