其實拉麵真係唔一定貴或者大有來頭先好食呢個道理我諗好多人都同意 🤗 灣仔嘅一虎我覺得算係適合香港人口味嘅實力派拉麵店。味道未必話極之出眾但各樣嘢都冇咩好單核,同時又唔貴白虎拉麵 ❤️ ($78)豚骨湯底清啲並唔代表一定淡口,食過其他更加濃味嘅拉麵但通常都有輕微飽滯。一虎嘅豚骨湯底相對就冇咁濃味😀,飲落舒服👍,另外叉燒實在要大讚,好疏爽咁每碗俾夠三大塊叉燒你,仲要係唔肥但又唔會韌嘅果種 😁 真係成塊食得 😋 不過拉麵本身就無包溏心蛋,如果想食就要另外加黑虎拉麵 ❤️ ($82)如果想湯底更加有層次同埋鹹味明顯一啲嘅呢個湯底或者會更加啱食 😉 配料方面其實兩個麵都係一樣嘅,都係叉燒3塊、木耳同青蔥。具體嚟講黑蒜油就系更加香濃,但相對嚟講就會蓋過叉燒嘅原味煎餃子 ❤️ ($42/5隻)餃子都唔錯,煎得香脆但唔油膩 😍 好拍食油光閃閃嘅煎餃 🤦 點豉油食得,放落拉麵湯到浸住食又得

白虎拉麵 ❤️ ($78)
白虎拉麵

黑虎拉麵 ❤️ ($82)
黑虎拉麵

煎餃子 ❤️ ($42/5隻)
煎餃子

用餐優惠