2023-12-12 416 瀏覽
工作關係黎到大本型, 見到佢地Menu想起之前喺MegaBox分店食過, 但當時食後感不良, 事隔一年, 再俾次機會這間店, 今次大本型分店食比我期望既高, 我叫咗柚子雞黑糖檸檬醬油豚肉(腩肉)蒸飯 $56用蒸籠蒸飯,  個籠雖然面積大, 但其實好淺, 唔洗驚食唔哂, 飯量適中, 硬度都係不會遍濕/乾, 不過唔好期望有飯香飯面有切片腩肉, 份量都多, 然後淋上肉汁, 整體口味不錯要讚既係炸柚子雞, 其實係炸完淋上柚子醬, 雞口感似鹽酥雞, 柚子醬微酸都幾開胃, 份量都足夠一般人食用然後加錢點了一杯咖啡, 咖啡正常口味, 我就不多評伴侶叫左個牛SET$74, 因我不吃牛, 所以我不點評了, 但佢+$20 配了甜品, 我偷吃了幾啖海鹽焦糖雪糕冬甩, 冬甩即叫即整, 外脆內軟, 淋上焦糖醬, 口感一絕, 配雲尼拿雪糕QR CODE落單, 店員純遞菜, 自行到casher埋單, 沒有甚麼服務可評總結, 我倆都吃都飽, 人頭$90, OK啦!

柚子雞黑糖檸檬醬油豚肉(腩肉)蒸飯 $56

飯面有切片腩肉, 份量都多, 然後淋上肉汁, 整體口味不錯

然後加錢點了一杯咖啡, 咖啡正常口味, 我就不多評

總結, 我倆都吃都飽, 人頭$90, OK啦!
2023-12-07