2022-04-30 353 瀏覽
明明之前都食過正正常常,今次覺得比之前差左啲既感覺🙈(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌗🌑🌑香酥排骨飯($48)呢個今次食好失望😞😞望落啲相好似都唔錯咁,但其實啲排骨肥到每塊有2/3既部分都係肥膏🥺🥺係完全食唔入口,我食左1-2舊就完全放棄左🥵🥵 不過如果有細心留意,佢個飯係整左個台灣地圖形狀,算係佢既特色之一喇🫣紅燒牛肉麵($58)$58黎講有4舊牛肉黎講算係幾抵食,不過啲牛就唔係話好有牛味,始終一分錢一分貨🙈🙈但係佢既麵既質地我就好鍾意,有咬口得來又掛湯😋😋珍珠奶茶(+$8)跟餐$8一杯來講都算正常價錢,不過茶底方便麻麻地,比較苦澀,係惟一可以講份量黎講都唔細杯既🙈🙈🙈酥炸花枝丸($28)我地最鍾意食嘅就係花枝丸,所以去到邊度嘅台灣餐廳都一定會嗌,呢度嘅花枝丸出乎意料地好食,入面有花枝既粒粒,係咁多樣叫左既野食入面最好食🥰🥰價錢:🌕🌕🌕🌕🌑$50-$60左右既午餐都尚算唔錯,經濟實惠🤣🤣而且份量都唔少,因為位於紅磡,所以都吸引到好多應該係Poly讀/住hall既學生去食😋交通:🌕🌕🌖🌑🌑位置紅磡同黃埔站中間,係紅磡火車站出去行天橋去到盡頭,行入一條街行到行尾就係😁分別係紅磡同黃埔行過去應
明明之前都食過正正常常,今次覺得比之前差左啲既感覺🙈

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌗🌑🌑
香酥排骨飯($48)
香酥排骨便當

紅燒牛肉麵($58)
紅燒牛肉麵

珍珠奶茶(+$8)

酥炸花枝丸($28)
花枝丸

價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

交通:🌕🌕🌖🌑🌑
位置紅磡同黃埔站中間,係紅磡火車站出去行天橋去到盡頭,行入一條街行到行尾就係😁分別係紅磡同黃埔行過去應該都係5-10分鐘左右,不過而家要預左而家天氣好熱,就算行一陣都出曬汗🥹🥹

環境:🌕🌕🌑🌑🌑
店舖內環境比較細同埋放左好多枱,為左慳位,大部分都係幾張枱拍埋一齊,用間板隔住,同隔離枱超近,唔係坐得特別舒服🥲🥲咁岩食緊既時候隔離枱姨姨食到濁親咳唔停,佢都怕影響到人要行出街邊處理🙈🙈所以預左都係快快食完,唔適合慢慢嘆🫣🫣🫣

性價比:🌕🌕🌗🌑🌑
味道黎講有少少中伏,唔係話特別推介,同我哋以前好耐食過一次差好遠😢😢不過佢就係價錢搭夠喇,適合係附近返工返學既朋友平平地咁食個午餐🙈🙈

花枝丸