餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2019-11-15 196 瀏覽
上次黎已經係半年前,突然好想食,所以又再黎過。今次叫左支白酒,用黎chill chill佢,比想像中質素要好好多,如果鍾意白酒可以試下呢支。係唔好甜,微甜偏澀。鐵板豬頸肉通菜(馬拉盞):個通菜既味濃得岩岩好,但完全唔覺得咸,所以整體係好香,啲通菜好新鮮,呢道菜很可以。燒安格斯西冷牛扒:西冷牛扒有成兩塊,半成熱,份量好多,而且牛肉好嫩,最重要佢個汁係泰式個種酸酸地,同個牛扒好夾。原隻鮮魷筒釀糯米飯:呢個糯米飯真係好長,其實兩個人食真係幾多,我仲地叫左個粉,但佢個魷魚煮得唔會硬,係嫩嫩地個種,又係有汁配,覺得泰式汁同好多既菜式都好夾,因為我地用佢去點牛扒既汁,都一樣好好食。泰式鮮蝦炒金邊粉:金邊粉既份量好多,對比上面咁多樣,因為金邊粉食親泰國菜都會點,所以失色左少少,但其實都係好好食既,不過兩個人食咁多份量都真係好飽。真係食咁多次都無失望。
上次黎已經係半年前,突然好想食,所以又再黎過。

鐵板豬頸肉通菜(馬拉盞):
鐵板豬頸肉通菜(馬拉盞)

燒安格斯西冷牛扒:
西冷牛扒有成兩塊,半成熱,份量好多
燒安格斯西冷牛扒

原隻鮮魷筒釀糯米飯:
原隻鮮魷筒釀糯米飯

泰式鮮蝦炒金邊粉:

泰式鮮蝦炒金邊粉

真係食咁多次都無失望。

鐵板豬頸肉通菜(馬拉盞)
燒安格斯西冷牛扒
原隻鮮魷筒釀糯米飯