和富道一帶都幾多唔同嘅小店,記得以前趁工作冇咁忙,都會同一班吃貨同事行幾個字去嗰邊食lunch,好掛住呢啲日子啊🥹 冇過去嗰邊一排,發現以前食開嘅小店執咗,不過都仲有幾多小店我未幫襯過💛,例如👉🏼 𝕊𝕥𝕦𝕕𝕚𝕠 ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖𝕚𝕟𝕖☕️ 佐敦同埋火炭都有分店,但係我一間都未去過😛一行入去已經聞到好大浸咖啡嘅香味☕️ 同埋見到一包包唔同款式嘅咖啡豆~ 不過為免瞓唔着,所以今次冇飲到咖啡😛➿ 慢煮牛肋肉醬 • 芝士薄脆 • 紅酒汁 • 意大利麵 ($168)如果鍾意食手工意大利粉嘅煙靭感,呢度每日新鮮製造嘅手工意粉會滿足到你~ 咁闊嘅意粉真係好少見,食落特別有口感😆 特別鍾意佢嘅芝士薄脆🧀 一啲都唔「薄」,芝士味超級濃厚,個形態又為賣相加咗好多分!➿ 北海道帶子 • 泰蘆筍 • 墨汁 • 意大利燉飯 ($158)墨汁菜式總會令大家又愛又恨😛 個人認為好食嘅話,牙縫黑色都值得啦😌 呢個意大利粉飯飯粒幾軟冧,帶子兩面煎得金黃,生熟度處理得唔錯~➿ 焙茶拿鐵 ($45)龍貓拉花好可愛😍 latte都好香滑~➿ 朱古力 ($45)咕咕力味幾濃郁🍫 而又唔會冇咗牛奶味🥛

➿ 焙茶拿鐵 ($45)
龍貓拉花好可愛😍 latte都好香滑~

➿ 朱古力 ($45)
咕咕力味幾濃郁🍫 而又唔會冇咗牛奶味🥛