2017-05-03 207 瀏覽
雖然仲有一星期先到母親節,難得屋企齊人於是就提早慶祝,細佬提議不如食泰國菜,於是我地一家人就去左紅椒力量.一入去裝修同其他泰菜餐館有D分別,比較簡撲為主,好多木^ ^,好似入左樹林咁.我地點左幾道阿媽最鐘意既菜式,分別有泰式冬陰功,佢地冬陰功做得好好,酸辣適中,隻大頭蝦好大隻,好鮮,值得讚.第2道就係我最愛,泰式生蝦刺身,食過好多間唔同既泰菜館,呢間生蝦用新鮮海蝦做,夠晒大隻,肉多,爽口,都要比個叻.第3道另我有驚喜既係泰式海南雞,雞煮得好滑,肉嫩,有雞味,配汁好特別,侍應講起佢地自己調制,有雞汁,酸酸地,好好味.最後點左一個原隻椰青海鮮焗飯,望落以為得好少,原來都夠我地4個人食,椰青飯混入左新鮮椰奶同埋椰子肉,好鮮甜.總括來講出品都幾好,價錢合理,低食.
冬陰功湯

泰式生蝦刺身

海南雞
原隻椰青海鮮焗飯

總括來講出品都幾好,價錢合理,低食.
2017-05-02
母親節