2023-10-12 2376 瀏覽
母親大人生日,又有藉口食餐好餐廳一個月前才開放訂位,訂位時會問你訂唔訂蛋糕,一定要訂,因為差唔多每一枱都有訂呢個蛋糕🤣另外訂枱時,餐廳會問你在座每位客人的名字,都因為每個客人都會收到一本有自己名字的memo pad👍餐廳裝修都幾復古和浪漫,侍應安排咗我們坐圓形的梳化位置,座位幾闊落,空間感幾好前菜,我們選了蟹餅和羊肚菌雞肉釀酥皮,蟹餅都幾足料,羊肚菌都幾多兩款餐湯我們都選了,牛肉清湯,淡淡牛肉味,鍾意濃味嘅朋友未必啱。龍蝦湯,有龍蝦肉,味道非常濃郁😋食主菜之前,侍應會送上雪芭,清清口腔的味道主菜,我們選了西冷和羊架,都是5成熟。羊架處理得幾好,唔會有臊味,牛扒都非常出色,餐廳亦都有提供薄荷醬和芥末上甜品之前,餐廳會送上蛋糕,每個女士都會有1支玫瑰花,樂隊亦會過來唱歌,估唔到中文歌都得,之後侍應會幫你影即影即有照片,滿滿的儀式感👍吹完蠟燭之後,侍應會非常貼心問你,蛋糕需要打包嗎?結果呢個蛋糕完美地成為我哋打風嘅食糧🤣甜品,有梳乎厘和酥皮梨包袱,2款甜品份量都不多,餐廳還送上朱古力雪糕球,為晚餐添上完美的句號呢間餐廳值得推薦,服務非常好,非常適合記念日或者特別日子慶祝🥰
母親大人生日,又有藉口食餐好

食主菜之前,侍應會送上雪芭,清清口腔的味道

2023-10-07