餐廳: 殿 大喜屋
資訊:

今晚我們去咗尖沙咀金巴利道26號嘅「殿 大喜屋日本料理」食晚市放題!一去到見到他們店內嘅裝修非常華麗,係他們眾多分店令人感覺最舒適!我們叫咗尊貴刺身盛、殿壽司/生松葉蟹腳伴蟹膏、鵝肝和牛燒壽司、海膽軍艦、拖羅壽司/金目鯛壽司、殿之鮑翅、和牛薄燒、松葉蟹腳、鐵板日本帶子、北海道燒帆立貝、蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱同黃咖哩炒蟹!尊貴刺身盛嘅刺身款式好多,而且非常新鮮,特別係拖羅,味道相當甘香同入口即溶!殿壽司係用幾款刺身堆砌而成,令到賣相好吸引!鵝肝和牛燒壽司嘅和牛燒得非常香口,鵝肝亦好軟滑,夾埋一齊嚟食真係超好味!海膽軍艦嘅海膽好香滑鮮甜!殿之鮑翅嘅鮑魚都幾大隻同爽甜彈牙!和牛薄燒嘅肉質好嫩滑,肉味相當濃郁,而且齒頰留香!鐵板日本帶子,北海道燒帆立貝、蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱嘅虎蝦相當爽口彈牙,煎得非常香口,醬汁亦好惹味!
一去到見到他們店內嘅裝修非常華麗,
係他們眾多分店令人感覺最舒適!
海膽軍艦、拖羅壽司/金目鯛壽司、殿之鮑翅、和牛薄燒、
同黃咖哩炒蟹!尊貴刺身盛嘅刺身款式好多,而且非常新鮮,
特別係拖羅,味道相當甘香同入口即溶!
殿壽司係用幾款刺身堆砌而成,令到賣相好吸引!
鵝肝和牛燒壽司嘅和牛燒得非常香口,
鵝肝亦好軟滑,夾埋一齊嚟食真係超好味!
和牛薄燒嘅肉質好嫩滑,
肉味相當濃郁,而且齒頰留香!
尊貴刺身盛
殿壽司/生松葉蟹腳伴蟹膏