2022-11-23 71 瀏覽
當日下午3點去到,呢個一間有台灣裝潢的餐廳,去到時已經沒有位,要係出面等左一陣先入到去。2個人點了5樣路邊小吃,分別係甘梅脆薯,魚酥皮蛋豆腐,五味小茄子,椒麻牛肚絲同路邊攤小拼盤下午茶餐就點了家鄉滷肉飯同麻醬乾麵,配黑糖波波鮮奶同朱古力咖啡波波先講一講路邊小吃,甘梅脆薯外面係一個啱啱炸好咗嘅脆皮,一食落去就覺得係一個台灣特色嘅炸物。魚酥皮蛋豆腐,佢有一整隻切開左既皮蛋鋪喺豆腐上面,豆腐好滑,不錯。五味小茄子經過應該係煎炸過,再加上佢既五味醬真係一個幾好嘅配搭,令人食唔停口。椒麻牛肚絲係我最鍾意嘅路邊小吃,佢唔係太辣粉同埋佢牛肚絲好有口感路邊小拼盤其實係幾款小吃拼埋一齊,分別有鹽酥雞香腸同埋炸丸,不錯最後講埋嗰兩個下午茶滷肉飯份量剛剛好,麻醬乾麵既麻醬好香口每一條麵線到沾醬剛剛好嘅麻醬,好食飲品我地點了黑糖波波鮮奶少甜,覺得甜度剛剛好如果鍾意咖啡嘅可以試下朱古力咖啡波波,感覺好新鮮呢間餐廳我覺得性價比很高,價錢親民貴但係食物質素好好值得推介

飲品我地點了黑糖波波鮮奶少甜,覺得甜度剛剛好
如果鍾意咖啡嘅可以試下朱古力咖啡波波,感覺好新鮮