翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2019-02-13 435 瀏覽
🦀🦀🦀🦀講左咁耐食蟹~今日終於坐言起行Book枱!香辣醬油蟹🦀 (推介👍🏻👍🏻👍🏻)好正啊~原來呢道菜系新出嘅!炒得超香既醬油蟹超級入味,有小小辣辣地蟹肉嫩滑吾會煮到太熟或好乾咁,味道好鮮甜😋坐我格離果個平時吾食辣,但今日食到冇停手😅蟹鉗好多肉啊😍 差吾多3分二手掌長度好大隻蟹~好大隻蟹~好大隻蟹~。可以話系必食菜式~黃金流沙蝦球-$28/隻咬落系超香脆既炸蝦球💕💕外皮厚度適中食得出系好濃厚嘅鹹蛋黃味,入口冇油膩感下次再食多幾隻😍黑松露斑球情人節前夕聽說系廚師特別炮製平時冇咖💗松露混入中式既煮法😳斑球入口好香滑,大菇滑得黎配埋斑球就更有口感,松露同斑球簡直就系my favour ,旁邊仲有菜苗,仲有好靚嘅蘋果天鵝🦢伴碟💕💕香辣福菜花晚餐點都要有碟小菜,所以就隨便order左道菜,小小辣🙈對於無辣不歡既我黎講~呢種程度送飯一流海苔脆脆酥 一食就食吾停口,系晚餐後既甜品平時對炸既甜品冇咩興趣今日反而食得好滿足😋😋

🦀🦀🦀🦀講左咁耐食蟹~
今日終於坐言起行Book枱!
香辣醬油蟹

香辣醬油蟹🦀 (推介👍🏻👍🏻👍🏻)
好正啊~原來呢道菜系新出嘅!
炒得超香既醬油蟹超級入味,有小小辣辣地
好大隻蟹~好大隻蟹~好大隻蟹~。
可以話系必食菜式~

黃金流沙蝦球-$28/隻
咬落系超香脆既炸蝦球💕💕外皮厚度適中
食得出系好濃厚嘅鹹蛋黃味,入口冇油膩感
下次再食多幾隻😍
黃金流沙蝦球-

情人節前夕聽說系廚師特別炮製平時冇咖💗

海苔脆脆酥
一食就食吾停口,系晚餐後既甜品
平時對炸既甜品冇咩興趣
今日反而食得好滿足😋😋