三木韓國料理

SamMok Korean Restaurant
❀ 三木韓國料理 #尖沙咀 ❀❗正宗韓國料理 高質韓牛韓燒及醬油蟹❗——————————————————今次要同大家推介呢間正宗韓國料理餐廳‼️老闆及老闆娘都係韓國人,而且待客有禮,唔少客人都係韓國人,有種回到韓國嘅感覺😚主打韓牛韓燒,韓牛一向地位崇高,韓國人都係大時大節先會食韓牛,而且韓牛有嚴格追蹤制度,更能確保牛肉嘅質素👍🏻而餐廳仲有唔少獨特嘅部位,如厚裙肉、牛排肉、牛薄桾肉等。另外仲有我最愛嘅醬油蟹添🤩餐廳環境仲非常寬敞,有唔少獨立卡位,喺度食燒肉都特別舒適☺️.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷嚟到正宗韓國餐廳,當然唔少得泡菜!除咗最經典嘅泡菜之外,仲有另外五款不同嘅蔬菜、小食,同坊間一般見到嘅非常不同,甚有特色🤩.☞ 韓燒♥ 肉眼牛扒 $410/150g♥ 牛後胸 $390/150g韓牛始終較為罕有,而且較少出產外地,所以價錢會相對昂貴少少,但真係一分錢一分貨👍🏻肉眼牛扒原塊呈上,非常有份量,而且肉質軟腍、多汁,仲好重牛香。牛后胸肉就更加肥美,有種入口爆油脂嘅感覺,有點兒像和牛。另外餐廳仲有推出韓牛套餐,可以以更抵價嘗試多款不同嘅部位,不過因為當日我哋出嚟食午飯,未能食到咁多牛肉,所以就冇order到
❀ 三木韓國料理 #尖沙咀 ❀
❗正宗韓國料理 高質韓牛韓燒及醬油蟹❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
嚟到正宗韓國餐廳,當然唔少得泡菜!
☞ 韓燒
♥ 肉眼牛扒 $410/150g
♥ 牛後胸 $390/150g
牛后胸肉就更加肥美,有種入口爆油脂嘅感覺,有點兒像和牛。
另外餐廳仲有推出韓牛套餐,可以以更抵價嘗試多款不同嘅部位,不過因為當日我哋出嚟食午飯,未能食到咁多牛肉,所以就冇order到,有機會一定要返嚟試吓😆

☞ 醬油蟹 $450/2
另外仲有超級耐冇食嘅醬油蟹!
晶凝通透嘅蟹肉滑脫脫,係我超級喜愛嘅口感。
撈埋蟹膏紫菜白飯一齊食,絕對係人間極品🥰

——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4.1/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
好喜歡呢種正宗韓國料理餐廳,無論係牛肉定係醬油蟹嘅質素都的確幾高,推薦點都要試一次‼️唯獨係價錢相對昂貴,只能間唔中嚟食吓🥹