📍大埔📍正宗重慶麵店🍜超麻超辣🤤極辣魔鬼椒🌶麻辣手撕雞其實大埔真係有好多好嘢食🙈我真係要繼續發掘下🤣前幾日又唔知食咩好,又上openrice搵下😎見到呢間有辣麵就去試下😏一點幾去到都唔係好full,可能位置唔係大街,所以無咩人知🤫而且間舖都唔算大,應該都係做街坊生意😉------------------------------本身諗住單點,但之後見到套餐都幾抵😍$59包一碗麵+小食+飲品🍜要咗五香雞翼麵(粗麵&小辣)+麻辣手撕雞(+$4)+豆漿🤤------------------------------個湯底好正,一定要撈勻啲秘製辣椒油🤤用咗3種辣椒,其中一種係極辣魔鬼椒🔥🔥所以要小辣就夠🤣超麻超辣🔥🤤同埋想讚下個麵真係好滑‼️‼️一定要粗麵嚟試下😏食過就知,無介紹錯😎反而雞翼就普通水準👌🏻------------------------------個麻辣手撕雞都好入味😏同樣勁多辣椒🌶️不過啲雞唔算太嫩,如果嫩啲會更加正😝另一個套餐就叫咗鮮湯抄手麵(米線&清湯)+黃金皮蛋(+$4)+蜂蜜柚子茶❤️------------------------------個米線都係比較滑,但我都係推薦叫翻粗
📍大埔📍正宗重慶麵店🍜超麻超辣🤤極辣魔鬼椒🌶麻辣手撕雞
五香雞翼麵

麻辣手撕雞

個米線都係比較滑,但我都係推薦叫翻粗麵😉清湯仲以為偏淡,點知都好入味😎而且抄手真係Jumbo size好大粒🤩‼️勁多餡💕黃金皮蛋都幾好食,出面比較少見😆
鮮湯抄手麵
黃金皮蛋

最後單點兩個糖水,食完辣嘢整翻碗紅糖冰粉😝配埋山楂乾同糖水,好甜🥰
紅糖冰粉
仲有個養生銀耳羹,不過味道偏淡,唔太suggest🙈
養生銀耳羹
埋單個陣都係around $140🤩🤩好抵食❤️睇完唔好share出去🤫我怕遲啲好多人排隊,無得食啊🤣
五香雞翼麵
鮮湯抄手麵