2024-05-05 37 瀏覽
從外面見到呢間餐廳裝修幾有特色,好有越南風味,牆上貼咗好多特別海報同字貼,就決定入去一試,果然夠曬特別同正宗,每道菜份量都好足料👍🏻胡志明市牛豬蕃茄湯檬粉 $108入面有生牛肉+烤牛肉+豬頸肉+豬扒,啱曬中意食肉嘅我。烤牛肉同生牛肉最好食,牛味同口感💯蕃茄湯底用鮮蕃茄熬製,超濃郁,忍唔住飲曬啲湯😛手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉 $85酸湯味道鮮明,夠酸夠開胃,啱曬鍾意食酸湯嘅人,仲滲透咗淡淡椰香。手撕雞肉好嫩,口感好滑。檬粉好爽口,軟硬度啱啱好,好索湯汁😋小食拼盤A $149份量夠幾個女仔share食,拼盤有春卷、手撕雞檬紙卷,裡面係碎檬粉,外面個紙卷十分煙韌、烤豬頸肉,外皮超脆同香口、同埋黑糖鳳爪沙律,鳳爪好爽口,食起上嚟都好方便唔使掠骨~椰汁紅豆冰椰香味濃郁,紅豆粒粒分明,唔係好沙個種,唔會過甜,十分解渴😇#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔沙田店 #沙田美食

胡志明市牛豬蕃茄湯檬粉 $108

手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉 $85