小編平時都食唔少韓國野🇰🇷,但感覺好多既分別都唔大,用既調味亦都差唔多,無諗過今次發掘到呢間驚喜小店,難得宜家有小店仲咁有heart,唔單止每樣野親力親為,仲搞盡腦汁去追求天然同諗點保留韓國🇰🇷野食既原始風味,令到食客食到不一樣既味道,而唔係流水式既人工味道👍🏻 雖然鋪頭唔大,但係感覺幾chill同溫馨,行白色同木系🪵風格,用左白色磁磚牆,貼左野食相同埋唔同客人既合照,感覺幾warm~ 門口就有露營⛺️feel, 感覺幾特別~ 整體感覺唔錯同用心🤓(5 😍 係滿分,🤩係半分)海鮮部隊鍋 (配麵) 🦐🍲 - $368 (好味指數:😍😍😍😍🤩)啲海鮮都好新鮮,全部都係老闆娘每日去揀同買既,唔會用冰鮮🧊,感覺有heart~ 咁啱嗰日佢地話鮑魚🦪唔新鮮就無落到,但無阻個鍋一樣落左好多料~ 啲蝦🦐爽口彈牙,鮮美多汁,啲肉唔會痴殼~ 啲蜆🦪雖然唔大隻,望落幾飽滿,味道鮮甜,乾淨無沙~ 冬菇⚫️🍄香口爽滑,豆腐清香嫩滑,黃豆🟡香口惹味有咬口,豆卜清香又索晒個湯🥣既精華,金菇菜爽嫩唔會韌,泡菜酸酸辣辣🌶️,年糕煙韌又索到湯🥣 另外仲配埋公仔麵,🍜煙韌有咬口,而且好掛湯🥣 好食😋重點係食晒成個鍋都唔會口渴,老

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
海鮮部隊鍋  (配麵)

重點係食晒成個鍋都唔會口渴,老闆娘話用左比較天然既辣醬🌶️,亦唔會加好多味精👍🏻 食完淨係覺得暖笠笠😌
炸雞  (半份)

炸雞 (半份) 🍗 - $78 (好味指數:😍😍😍😍)
炸雞🍗既炸皮夠薄,表皮酥脆唔會燶,裡面肉質細緻嫩滑,幾juicy,雞味🐥幾香濃唔會有雪味❄️ 旁邊配左經典既韓式🇰🇷甜辣醬🌶️,惹味得黎唔會太辣,感覺無咁漏又可以突出到雞🐥既鮮味~ 小編曾經有問過老闆娘點解唔整多啲口味,佢就話唔想靠人工調味粉,之後會諗下點樣可以用自己調製比較健康天然既調味去keep住炸雞🍗既原味道,真係有原則又有heart👍🏻
辣年糕  (加芝士)

辣年糕 (加芝士) 🌶️🍥🧀 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
去食韓國野🇰🇷又點可以唔食佢地既特色小食年糕🍥呢😜 食落香辣🌶️,惹味開胃,加左芝士🧀之後甜甜地咁會無咁辣🌶️,而且有鹹香同拉絲~
而啲年糕🍥煙煙韌韌咁,唔會好硬,亦都幾掛汁,連埋鮮味彈牙既魚糕🍥,上面再灑左啲香口既芝麻⚪️ 整體黎講幾好食😋

蜜桃牛奶沙冰 🍑🥛🍧 - $45 (好味指數:😍😍😍😍)
有清香refreshing既天然蜜桃🍑香味,唔會靠香精,係真材實料ga😜 味道清甜,個沙冰🍧打得幾幼細,唔會突然有冰粒🧊,口感細緻creamy,有幾濃郁既奶香🥛~

士多啤梨牛奶沙冰 🍓🥛🍧 - $45 (好味指數:😍😍😍😍)
有芳香誘人既天然士多啤梨🍓香味,味道香甜帶有啲微酸,同時口感細緻creamy,有幾濃郁既奶香🥛~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
海鮮部隊鍋  (配麵)
炸雞  (半份)
辣年糕  (加芝士)