呢間火鍋店係一個住長沙灣朋友介紹,佢話係長沙灣又就腳又好味嘅火鍋店唔多,呢間真係性價比高味道又好。食過之後真係覺得佢冇介紹錯。同朋友揀左椰子雞湯底海鮮餐 $248 每位。本身以為係一煲煮好嘅湯底,點知係一碟新鮮雞(大約半隻)加椰子水湯底。將雞倒入椰子水大火煮幾分鐘再熄火焗5分鐘,就可以食到嫩滑海南雞加飲到好清甜椰子雞湯!呢碟海南文昌雞真係好新鮮美味,肉質彈牙嫩滑,出面d 雪雞完全冇得比!湯底d 椰子肉都好嫩,係新鮮椰子挖出嚟嘅肉唔係椰子乾,椰子湯底清甜用左幾種椰子嘅汁煮成,淨係個湯底已經誠意十足!另外可以選擇3款紅色欄目海鮮、黃色指定貝類、3款藍色欄目海鮮以及6款木色邊爐料。全部海鮮都好新鮮啊!個人最鍾意肉蟹,完整一隻肉蟹,都幾大隻,除左新鮮,肉質彈牙味道鮮甜,而且都幾多肉,蟹鉗位仲有陣陣海水味~好鮮好正!肉蟹蟹膏唔多但味道濃郁!另外象拔仔都好鮮甜美味。其他海鮮仲有鮑魚、帶子、金刀貝、鮮蝦、蜆等等都好新鮮鮮甜。其實食完雞同海鮮我地已經好飽,但係其他邊爐配料同樣唔錯!個人最鍾意牛肉同手打墨魚丸。牛肉雖然偏瘦但係肉質軟嫩有牛味。手打墨魚丸新鮮自家製,粒粒墨魚肉,口感係墨魚滑。兩樣都可以吸收

海南雞

椰子雞湯

全部海鮮都好新鮮啊!
海鮮:肉蟹  帶子

肉蟹
另外象拔仔都好鮮甜美味。
象拔仔  鮑魚  金刀貝

其他海鮮仲有鮑魚、帶子、金刀貝、鮮蝦、蜆等等都好新鮮鮮甜。

其實食完雞同海鮮我地已經好飽,但係其他邊爐配料同樣唔錯!

個人最鍾意牛肉同手打墨魚丸。
牛肉

牛肉雖然偏瘦但係肉質軟嫩有牛味。手打墨魚丸新鮮自家製,粒粒墨魚肉,口感係墨魚滑。兩樣都可以吸收曬椰子雞湯同海鮮鮮味,食落有湯底甜味。
手打墨魚丸

另外幾鍾意懷山,口感屬於清爽嗰種。
懷山

娃娃菜好林甜好吸湯底味,打邊爐必點。
娃娃菜
仲有腐竹、魚皮餃。
魚皮餃  腐竹

椰子雞同肉蟹都令人難忘啊!
海南雞
椰子雞湯