2024-05-11 23 瀏覽
餐廳環境雖然唔係好大,但座位唔會迫迫陜陜,坐得舒服,又有私隱度,傾密計都唔驚呀。餐牌圖文並茂,好多野都好似好美味喎。青檸蝶豆花茶和奶綠茶蝶豆花的芳香和青檸的酸爽,兩者平衡得很好。青檸的酸爽帶來一種清新的口感,同時也能夠提升蝶豆花的香氣,而且賣相唔錯,打咭一流。泰綠茶第一口入口,濃烈的茶香迅速籠罩著口腔,帶來一種清爽的感覺。口感較為濃郁,但同時也帶有微微的甘甜,泰茶果然唔同啲。泰式乾炒河粉泰式河粉比較散,口感比較黏,但唔會痴住個口。雞肉厚身,無雪味。表面灑了大量脆脆,口感即時提升。值得一提嘅係,河粉本身已經夠味,但老闆娘話可以加點醋,味道果然更突出。泰式素春卷外皮脆脆,唔係油淋淋,裏面包住唔同嘅素菜,多層次口感。點上泰式梅醬,更加出色。唔講唔知,原來點梅醬先係正宗,平時嘅酸甜醬立即被比下去了。泰式蠔仔煎蛋鐵板一上枱,好香呀。份量大大份,金黃色嘅雞蛋,鋪滿了鮮嫰蠔仔,雞蛋頗香,蠔仔飽滿,仲有清爽芽菜係入面,口感豐富。唔同嘅醬料真係可以大大提升泰國菜嘅味道,唔怪之咁多人喜歡泰國菜啦。

餐牌圖文並茂,好多野都好似好美味喎。

青檸蝶豆花茶和奶綠茶

泰式乾炒河粉