2024-04-15 50 瀏覽
放工後嘅小確幸就係搵到一間正宗川菜館,食返啲地道美食!今次我就同大家介紹下,我點樣喺繁忙嘅一日之後,享受到美味嘅晚餐。首先,酸菜魚真係一絕!勁大塊魚肉!魚肉滑溜溜嘅,配上酸菜嘅酸香,一啖咬落去,簡直係疲勞嘅大救星!再嚟講講麻辣炒大腸,呢個菜真係辣得嚟又唔失嗰份鮮香,大腸炒得啱啱好,麻辣味夠晒正宗,食落去真係過癮!當然,少不了嘅口水雞配白飯。呢個菜式簡直係川菜嘅靈魂,雞肉嘅滑嫩加上特製嘅醬汁,辣中帶點微甜,令人食指大動,同白飯一齊食,簡直係完美組合!總之,呢次嘅放工搵食之旅真係令人滿足,每一道菜都係精心準備,每一口都係滿足。下次你放工之後,記得要嚟呢度搵食,保證你會有一個難忘嘅體驗!推介推介!!!