2023-04-07 886 瀏覽
假期來到赤柱,要搵個地方食午餐最怕人多地方,所以避開赤柱大街,去旁邊小巷覓食最終揀左Mamie Yvonne, 客人不多,仲可以揀露天位置,啱晒天氣仲涼涼地,好有坐歐洲街頭feel今次4個人去,叫左Hawaiian pizza、Complet crepizz、La Spanish crepizz and Apple crepea每碟來到都好大份,份量十足,味道出色,特別係La Tatin crepea煙靭餅皮配上大大舊雲呢拿雪糕+ cream,蘋果煮得暖笠笠甜度適中,好夾,好好味,食完想再食🤣所有食物都好好味,唯獨美足不足係兩杯ice latte唔好飲,似就咁水溝少少咖啡粉咁,下次來都係飲酒好D店員會主動介紹&問下我地意見,傾下計(可能當刻冇咩客好得閒),都好 friendly。
假期來到赤柱,要搵個地方食午餐
最怕人多地方,所以避開赤柱大街,去旁邊小巷覓食
La Tatin
題外話/補充資料: meun全英文字一幅圖都冇,就算英文叻都都未必知道真實食物係D咩 好彩同行朋友食過呢間先識叫 建議有意來嘅可以做下research先
2023-03-18
La Tatin