2018-02-06 3344 瀏覽
我同朋友喺新都會廣場行完街,朋友話想食日本放題,喺OpenRice搵到呢間野,係好爵中心。餐廳位置近地鐵,雖然要入商場上一樓,但算易搵,門口都幾吸引。我地大概七點鐘到啦,唔需要等位。內面裝修令人感覺舒服,位置都好寬敞。牆壁嘅擺設有特色,有歐陸風情。嘢食選擇都唔少,首先有前菜:有香腸、咖喱角、春卷、薯角,同埋章魚燒。前菜比較熱氣,我哋只係食咗少少,當暖下個胃。1) 魚生 (⭐⭐⭐⭐💢)比較推介花之戀,同埋帶子。帶子有黑松露壽司嘅配搭。食物都好新鮮,好濃嘅黑松露味。至於花之戀,就有蟹籽同埋沙律醬配搭,都好有鮮味。食落去一大啖,好有滿足感。2) 刺身 (⭐⭐⭐⭐💢)有三文魚,三文魚啲色澤好光鮮,應該係幾新鮮嘅,而且味道都唔錯。另外有大蝦、甜蝦同埋帶子,都係值得推介嘅。建議每次落單嘅時候,唔好點太多,寧願分開點,因為刺身底下啲冰會融左,就溝淡左海鮮味道。3) 炸物 (⭐⭐⭐⭐💢)有好有特色嘅榴槤炸物。放心!榴槤散發出來的味道唔算好臭,唔會影響到身邊嘅人。如果鍾意榴槤嘅人,我推介可以試一試,因為呢款出邊比較少有。另外仲有啲炸餃子同埋天婦羅等等,係食放題必食!另外,推介海鮮焗蠔,海鮮焗蠔有蒜蓉同埋

前菜暖食

1) 魚生 (⭐⭐⭐⭐💢)
魚生

2) 刺身 (⭐⭐⭐⭐💢)
刺身

3) 炸物 (⭐⭐⭐⭐💢)
有好有特色嘅榴槤炸物。放心!榴槤散發出來的味道唔算好臭,唔會影響到身邊嘅人。如果鍾意榴槤嘅人,我推介可以試一試,因為呢款出邊比較少有。另外仲有啲炸餃子同埋天婦羅等等,係食放題必食!另外,推介海鮮焗蠔,海鮮焗蠔有蒜蓉同埋芝士味,兩樣都值得一試。份量都幾大。
炸物

焗蠔

4) 火鍋 (⭐⭐⭐⭐💢)
呢度仲有火鍋,由於天氣凍嘅關係,我哋都叫咗個火鍋。同埋叫咗好多菜,因為感覺上比較健康。佢呢度啲火鍋配料好多,同一般火鍋店專賣火鍋食物係可以媲美嘅!
火鍋

呢度飲品吧選擇豐富,有紙包飲品同埋罐裝飲品,有唔同嘅牌子,飲品加埋大概有四個櫃!
飲品

另外,甜品嘅選擇都好豐富,有唔同嘅雪條同埋雪糕,不過天時凍所以我哋都冇食。
甜品
2018-02-05