餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-11-24 1669 瀏覽
普普通通嘅餃子究竟可以做到有幾特別呢?!同朋友趕住去睇戲,快手食個晚飯,今次一於試下依間人氣餃子店!六點令鐘去到竟然已經接近坐滿!好彩仲有個角落頭嘅位置!至尊松茸豬肉餃 湯餃子(跟狀元九鼎湯) $80/8隻最想試佢地個狀元九鼎湯,材料相當豐富,用咗粉葛、順德活鯪魚、香山活鯽魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆、新會陳皮、蜜粥、鮮排骨等熬製!所以當然要叫湯餃子試下!湯同餃子分開上,先試一口湯頭,鮮甜非常!完全唔似平時嘅(餃子湯),而係老火湯!松茸豬肉餃大大隻,飽滿非常!入口好香松茸味,咬落啖啖肉,非常滿足!香煎軟心芝士餃 $68/10隻鍾意芝士嘅我,當然一定要試下軟心芝士餃!$68已經有10隻,性價比好高!芝士餃煎到表面金黃,入口香脆!餡料同樣豐富,除咗有滿滿嘅肉餡外,仲有口感軟綿嘅芝士醬!整體黎講就係惹味香口!但又唔會覺得太膩!日本龍鳳蛋 (配黑白松露醬)$32龍鳳蛋其實係溏心蛋分別配上黑松露同白松露醬。溏心橙黃晶瑩剔透,入口充滿蛋香。再配上松露醬一齊食,估唔到又幾夾!自家製山楂雪梨水 $20除咗有健康嘅狀元九鼎湯外,飲品仲有佢哋自家製嘅山楂雪梨水。材料有山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麥芽,滋潤又好飲

至尊松茸豬肉餃 湯餃子(跟狀元九鼎湯) $80/8隻

香煎軟心芝士餃 $68/10隻

日本龍鳳蛋 (配黑白松露醬)$32

自家製山楂雪梨水 $20
除咗有健康嘅狀元九鼎湯外,飲品仲有佢哋自家製嘅山楂雪梨水。材料有山楂片、雪梨、甘草、冰糖、麥芽,滋潤又好飲,啱晒乾燥嘅天氣