2022-07-12 6005 瀏覽
今日嚟觀塘大喜屋食放題,食飯時間好旺場,地方好大,連自助區域都分咗幾個區,包括飲品區,甜品區,沙律及小食…😙我哋兵分兩路,一個負責出去自助區拎嘢食;一個負責落單。呢度用QR code落單,可以喺網上系統睇到自己點咗啲乜嘢同有咩未嚟,減少漏單錯單嘅機會。自助區款式好多,可以喺嘢食未到之前醫下肚先,有凍海鮮🦐,熱食🍲,水果🍉,沙律🥗,湯品,甜品🍮,雪糕🍨,飲品🧃… 連飲品都有暖櫃飲品同多款熱飲,仲有清酒同梅酒🍶食物全部都有蓋蓋住,好衛生👍🏻呢度熱食選擇好豐富,特別係小炒類好夠熱好有鑊氣:特別推薦薑蔥爆鱔球&黑椒蜜汁一口牛,有中菜餐廳的水準,薑蔥爆鱔球醬汁好香好惹味,鱔球都幾大塊多肉,黑椒蜜汁一口牛牛肉結實又唔韌,黑椒蜜汁好香好惹味燒物都燒好香,牛油翠玉瓜燒到好香好爽脆;燒菠蘿酸酸甜甜,開胃消滯;蒲燒鰻魚厚肉冇咩骨,配埋蒲燒汁好惹味;鹽燒鯖魚燒到外皮香脆好香口。刺身整體新鮮,冇咩雪味,款式都好多,order數量一致。赤貝同象拔蚌爽脆鮮甜,花海哲都幾特別,除咗爽脆之外仲好滑身,三文魚厚身鮮味😊手卷我叫咗海膽,三文魚子,吞拿魚蓉3款,上碟嘅時候手卷嘅紫菜都仲係脆嘅👍🏻,大細啱啱好;海膽鮮甜Cre

黑椒蜜汁一口牛
薑蔥爆鱔球

翠玉瓜
鰻魚
燒菠蘿
鹽燒鯖魚

刺身

手卷我叫咗海膽,三文魚子,吞拿魚蓉3款,上碟嘅時候手卷嘅紫菜都仲係脆嘅👍🏻,大細啱啱好;海膽鮮甜Creamy;三文魚籽卜卜脆,鹹香味濃,吞拿魚蓉好細滑鮮味😋
手卷

🍣壽司同卷物有好多款式,一口一件,唔會塞飽個胃,可以試多幾款。
卷物

食到好飽最後都要食埋甜品,個人最推介🥛牛奶布甸,好滑好creamy,好香牛奶味;另外Dreyers 熱情果雪葩雪條酸酸甜甜,好消新解膩😋
甜品

整體來講,放題食物質素不錯,特別係小炒類同燒物,款式種類多,上菜速度都好快,order幾齊單,人均消費唔使$300,好抵食。
2022-07-11
黑椒蜜汁一口牛