《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》適逢櫻花季節,好多餐廳都推出左有關櫻花既menu及套餐🌸位於九龍站既呢間韓式人氣打卡cafe都推廣緊櫻花系列既菜式😉最適合就係同喜歡影相打卡既好姊妹一齊去食下野影下相啦😍餐廳入面有榻榻米既坐位,可以自成一角,私隱度都算高,傾下密計都十分唔錯架,我地今次就一併試曬所有特色既櫻花菜式🤓💁🏻‍♀️半半炸雞 $155我同朋友都想食炸雞,所以叫左份可以兩隻味mix既半半炸雞🍗分別叫左芝士味同蜂蜜口味,餐廳係用左調味粉去製作,香脆既炸雞上面撒滿左芝士粉同香甜既蜂蜜調味粉,味道香濃,襯熱食好好食💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132主食我地叫左一份牛角包窩夫🧇一上枱就見到個外型好靚呀😍兩件牛角包窩夫夾住士多啤梨味嘅芝士蛋糕,再配上濃厚滑溜嘅忌廉😚另外在會有一小碗酸酸地嘅乳酪雪糕俾我哋自己加配😉牛角包窩夫煙靭鬆脆,隱約食到少少草莓乾同埋有好多櫻花造型嘅餅乾,食落層次豐富,仲好飽肚㖭💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️半半炸雞 $155

💁🏻‍♀️初開櫻花牛角包窩夫 $132

💁🏻‍♀️櫻花滿開刨冰 $118

我同朋友叫咗一個刨冰涼粉share,份量勁大,味道偏甜🤫淡淡粉紅色嘅刨冰隱約食到奶香嘅味道,放心,完全冇藥水味,不過裏面嘅配料略嫌有啲太多,黃豆粉麻糬、櫻花果蓉、士多啤梨芝士蛋糕慕絲、忌廉、櫻花造型嘅餅乾等等,食晒成個會略嫌有點膩,但外型其實真係冇得輸,如果入邊嘅配料可以減一半而多啲刨冰的話味道會更好,建議配一杯熱嘅無糖茶會更加正

💁🏻‍♀️櫻花樹下奶昔 $48

我杯餐飲就試咗呢一個櫻花奶昔,其實有啲綠茶嘅味道,再加上櫻花果醬,凍凍地幾清甜,佢每杯嘢飲都會配埋一件韓式麻糬,個麻糬煙煙韌韌又帶點鹹味幾好食😉

💁🏻‍♀️櫻花綻開棉花糖泡泡 $52

朋友嗰杯櫻花綻開棉花糖泡泡我就覺得真係有點甜啦,佢其實試吓一杯熱嘅白朱古力奶再加咗棉花糖同埋爆炸糖咁,同樣都配咗一件韓式麻糬,如果當下午茶飲一杯嘢再食件麻糬都幾抵,不過建議飲唔到太甜嘅話要叫餐廳少甜,但整體體驗唔錯
2024-04-15