2020-01-19 973 瀏覽
今日同朋友兩個人黎打邊,好評明明266,晚飯時間,上到去竟然得幾枱,都有點怕中伏,考慮左一陣,決定試一試。入座時見到窗口位仲有一枱吉既未有人坐,我地要求坐,著西裝唔太高大既一位疑似男經理不太好禮貌地秒回「果到六人座,你地有冇6個人呀?!」但眼前坐梗所謂6人座既客人,都有2、3、4人,相反6人既就真係唔多見。我地再一次問呢個「經理」我地話「人地2、3人都可以坐」佢今次話「人地早黎呀嘛,果張我要留返比6人坐」我地話「呢到咁大,好多枱都可以坐6人喎」「經理」態度好差咁問「一定要坐果到架咩?」。。。。。阿「經理」講到咁,我地都明白點解附近食肆都排晒隊,但得呢間咁冷清清。既然咁趕客,咁我地當然走人啦友人仲好好聽咁同「經理」講左句「我地睇過都係唔係好岩食」阿「經理」再次發出趕客態度,手一揮「係啦,走啦」😤😤😤如果張枱係已留座既,我地明如果窗口位枱枱都4位以上坐梗既,我地明如果唔係全場吉位既,我地都明 所以,我地真係明白,點解會冇人黎食
。。。。。

既然咁趕客,咁我地當然走人啦
友人仲好好聽咁同「經理」講左句「我地睇過都係唔係好岩食」
阿「經理」再次發出趕客態度,手一揮「係啦,走啦」
😤😤😤
如果張枱係已留座既,我地明
如果窗口位枱枱都4位以上坐梗既,我地明
如果唔係全場吉位既,我地都明
所以,我地真係明白,點解會冇人黎食

2020-01-19