2018-05-31 1692 瀏覽
我係一個好鍾意飲咖啡嘅人,所以會去香港好多嘅地方飲咖啡,今日嚟到呢一間小店試吓咖啡,呢度咖啡嘅種類有好多,感覺上好專業!叫咗一杯Caffe latte ,同埋一個檸檬撻,第一啖飲落去嘅咖啡感覺都唔錯,味道好平衡,炒得好香,一個泡沫不夠幼細,不能維持得好久,泡沫好快就冇晒啦,而且沒有after taste,但係價錢好平, 40幾蚊有一大杯,加上環境唔錯!服務員態度亦都好好!值得一讚嘅係佢哋呢一度嘅檸檬撻,我係好鍾意食檸檬撻嘅,所以食個好多檸檬撻,呢度嘅檸檬撻甜酸度平衡,餅底鬆化,而且檸檬味道濃郁,加上配合幾條嘅檸檬皮,所以令到檸檬嘅味道層次更多嘅變化。去呢度食一個下午茶餐價錢唔貴,在上環地鐵站附近,位置好近,環境好舒服!nice!