2017-06-27 3453 瀏覽
呢間開左向天橋下好耐的意大利餐廳, 間唔中都會經過, 睇門面都幾肆正的~今晚正好約了朋友荃灣晚飯就黎試下差不多8 點去到, 雖然係星期一晚上, 但都坐左好多人了,好彩有留枱裡面的裝修都很摩登去到已經好肚餓, 侍應先拎來餐包, 餐包唔係實的的果種, 而係軟綿綿的, 熱左先上枱, 可能夠熱既關係, 包包散發住一陣香草蕃茄味, 好吸引!仲有黑醋欖油同埋似三文魚醬用黎沾餐包, 醋偏酸但幾岩我口味, 酸酸地夠開胃! 個醬味道幾特別, 好過用牛油~ 好快已經KO 個餐包我地叫左2款頭盤試~ 分別係澳洲牛茄蝦沙律同焗法式田螺薯皮唔知咩係牛茄, 上枱淨係見到好大個蕃茄~裡面裝著酸酸地同微辣既沙律菜同青瓜片, 又係開胃野~伴碟的是令任何食物都變好味既芝麻醬, 雖然肥, 但真係令成個沙律好味好多~薯皮剛焗好就上枱, 夠晒熱辣辣~上面果層醬汁夠杰夠濃味, 田螺肉好軟熟, 又係一道好快被KO 的菜式!黎到主菜, 先係有野菌天使麵配黑松露忌廉汁 , 份量都唔少! 成日食西餐都係碟大大, 意粉少, 所以每次見到意粉係大碟既都令我倍感安慰~意粉除左菇仲有菜, 幾健康, 而最仲要既係濃烈煤氣味既黑松露汁~ 落得好充足
裡面的裝修都很摩登

我地叫左2款頭盤試~ 分別係澳洲牛茄蝦沙律焗法式田螺薯皮
澳洲牛茄蝦沙律

薯皮剛焗好就上枱, 夠晒熱辣辣~

焗法式田螺薯皮

黎到主菜, 先係有野菌天使麵配黑松露忌廉汁 , 份量都唔少! 成日食西餐都係碟大大, 意粉少, 所以每次見到意粉係大碟既都令我倍感安慰~意粉除左菇仲有菜, 幾健康, 而最仲要既係濃烈煤氣味既黑松露汁~ 落得好充足, 每一啖都食到黑松露味!

野菌天使麵配黑松露忌廉汁

另一款是烤豬肋排骨拼美式露絲瑪莉春雞, 每樣也是半份的雙拼
豬肋骨醬汁好惹味, 肉都嫩滑易切~
反而雞肉焗得較熟, 嫩返D會好D~香草側醃得很入味
配的炸薯角都好好食

食到好飽, 但甜品仍然是不能缺少的, 點了一份榛子蘋果撻
撻原來係一塊舖滿蘋果的薄酥皮, 咬落鬆脆 , 因為薄薄一層, 所以食落都唔會好漏
至於榛子則是灑向雪糕上的榛子粉

餐飲點左D特別野試, 有推介的雜果冰茶, 好熱帶風情的飲品, 有少少雜果賓治的感覺, 都幾好飲
雜果冰茶

朋友點了熱的血橙果茶, 係成壺上的 , 飲唔出橙味, 反而似山渣味, 食飽飲幾消滯!

食完成餐大滿足~成餐飯上菜速度唔快, 似係即製, 同時唔會堆到成枱都係,唔驚凍晒又食唔砌

食物都多選擇, 份量又夠, 好岩一班人黎聚餐
2017-06-26
澳洲牛茄蝦沙律