2019-06-28 226 瀏覽
平日同朋友放工食晚飯,想食日本野,又唔想食太貴,就上網搵左呢間餐廳試吓。一去到就有得坐,唔洗等位。餐廳嘅裝修新穎,有工業風格,啲椅子係汽油桶嘅樣,牆壁係貨櫃咁嘅裝飾,幾有特色。我地三個人坐左四人卡位,空間足夠,坐得舒適。同其他枱嘅距離足夠,出入唔怕撞到人。食物方面,我哋叫咗叉燒拉麵、只是叉燒烏冬,燒牛舌,芝士燒扇貝。飲品方面,我哋叫咗兩枝綠茶汽水,一枝蘋果梳打。叉燒拉麵賣相正常,湯底係豬骨,夠濃味,叉燒雖然唔係厚切,都唔會太薄,而且質地稔,又多舊。麵質啱啱好。芝士叉燒烏冬,賣相一般,有一塊芝士放喺烏冬面上。本來以為只係裝飾,會冇咩芝士味。但係湯底喜出望外,除咗有豬骨味之外,芝士味都係出乎意料之外地濃。叉燒嘅品質保持水準,好好味。串燒都有驚喜,燒牛舌好香黑椒味,質地啱啱好,爽口但咬得開。芝士燒扇貝同樣好勁芝士,裏面唔會好似一般放題食到嗰啲,好大pat沙律醬,比想像中好食。飲品方面,冇諗過賣相會咁靚,本身以為只係普通梳打。朋友就話綠茶味汽水其實唔係好重綠茶味,飲落都係汽水味為主。我叫嘅蘋果梳打味道正常。整體來講,服務良好,上菜速度快,食物有水準,價錢得宜,人均消費$100左右,性價比高。下

叉燒拉麵

芝士叉燒烏冬

燒牛舌

芝士燒扇貝

綠茶汽水

蘋果梳打

整體來講,服務良好,上菜速度快,食物有水準,價錢得宜,人均消費$100左右,性價比高。下次入元朗會考慮再去多次。
2019-06-06
叉燒拉麵