2023-05-12 503 瀏覽
早前老友 “傻肥” 推介, 初試郊區嘅台式串燒, 一戰難忘, 今日乘勝追擊, 嚟到市中心旺角嘅 “粗店燒烤” 探店!😂 小弟孤陋寡聞, 喺台灣未見過咁嘅串燒, 我覺得格局似大陸嘅 “木屋燒烤”!🥢 餐廳提供各款肉類及海鮮, 調味走新疆四川路線. 每人碟上面放咗 “辣椒粉” 同埋 “孜然粉”, 提味唔搶味, 非常出色. 最抵讚係枱面嘅 “火爐”, 保持食物溫度.🥰 今餐戰績羊肉串 (2串)牛肉串 (2串)五花肉 (1串)雞軟骨 (2串)雞腎 (2串)烤原隻魷魚 (1串)雞中翼 (1串)烤大扇貝 (1隻)珍寶蟹柳, x2豬手錫紙金菇錫紙卜卜蜆麻辣燙🤗 總結: 餐廳座位舒適, 適合朋友聚會, 食客都係20歲出頭. 服務員有真誠嘅笑容, 戴住口罩都睇到. 食材合格, 調味出色, 今晚我最鍾意雞腎, 同埋原隻魷魚, 老友 “傻肥” 話: 樣樣嘢都好食! 餐廳燈光唔平均, 打卡達人記住要揀張靚枱, 哈.

🥰 今餐戰績

羊肉串 (2串)
牛肉串 (2串)
五花肉 (1串)
雞軟骨 (2串)
雞腎 (2串)
烤原隻魷魚 (1串)
雞中翼 (1串)
烤大扇貝 (1隻)
珍寶蟹柳, x2
豬手
錫紙金菇
錫紙卜卜蜆
麻辣燙

雞軟骨,  雞腎,  五花肉,  羊肉串,  牛肉串
烤原隻魷魚
烤大扇貝