2017-02-13 641 瀏覽
每次黎到K11都見到好長既龍,之前朝早11點黎過一次但係無佢signature Soufflé pancake(因為太早未番貨🤔) ,因為自己本身大愛pancake,所以係星期日下午決定黎一試,2點半既時間都唔太長龍,等左大約20分鐘就可以入座,兩個人叫左一個signature soufflé pancake 同特製French toast,另外叫左一杯水果茶(mango&Friends),我好奇問friends有d咩,佢話有菠蘿,橙同士多啤梨,其實覺得有d怪不過之前飲過第二度既水果茶都不錯所以就一試,而且我被佢那個圓圓的茶壺被吸引,落完單無耐個staff就過黎同我地講因爲souffle pancake 每次只會整指定件數而我地咁岩係第二水,所以要等耐d,我地只可無耐地同意,心諗souffle pancake要等耐d,咁French toast 應該會快d啦,點知都等左半個鐘先到,我地坐既位置望住open kitchen.其實覺得佢製作時間太長先導致咁長既龍,因為食佢既野真係好快食完French toast 既presentation不錯,拉糖絲拉到一個bird nest 咁,食第一啖
French toast 既presentation不錯,拉糖絲拉到一個bird nest 咁,食第一啖,咬落去牛油味極重,要配上vanilla icecream食先可以溝淡佢,souffle pancake 係好souffle不過個人認為少感pancake原有既口感,mango and friends tea 同台式既好唔同,首先水果茶既水果好少,飲落去有藥水味,可能因為熱既芒果配茶,個人認為有樣無實
French  Toast
Soufflé  pancake